Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Klaipėdietis nuteistas dėl gydytojo terorizavimo: grasino medikui ir jo šeimos nariams

Kauno apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo Klaipėdos gyventojas pripažintas kaltu pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 145 straipsnio 2 dalį dėl grasinimo nužudyti ar sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.
Sėklidės
Gydytojas (asociatyvi nuotr.) / Shutterstock nuotr.

Baudžiamosios bylos duomenimis, kaltinamasis 2021 m. rugpjūčio–spalio mėnesiais kerštavo gydytojui dėl netinkamai atliktos nosies plastinės-rekonstrukcinės operacijos, turėdamas tikslą nukentėjusiajam kelti stresą, nerimą, baimę bei psichiniu poveikiu sutrikdyti jam sveikatą. Nustatyta, kad klaipėdietis minėtu laikotarpiu elektroniniu paštu siuntė nukentėjusiajam grasinančio ir bauginančio pobūdžio žinutes.

Tyrimo metu nustatyta, jog kaltinamasis laikotarpiu nuo 2022 m. gegužės iki 2023 m. lapkričio ir toliau terorizavo nukentėjusįjį, grasindamas padaryti pavojingą veiką jo gyvybei, sveikatai, turtui ir, naudodamasis elektroninių ryšių priemonėmis, sistemingai siuntė grasinančio turinio laiškus ne tik nukentėjusiajam, bet ir nepilnamečiams gydytojo šeimos nariams.

Išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, teismas konstatavo, kad 6 kartus teistas klaipėdietis padarė jam inkriminuojamą nusikalstamą veiką ir skyrė 1 metų 8 mėnesių trukmės laisvės atėmimo bausmę, paskirtos bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams be intensyvios priežiūros.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas