Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdietis vaikų namų globotinę išnaudojo prostitucijai

Uostamiesčio pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vaikų namų globotinės išnaudojimo prostitucijai.
Meilė už pinigus
Meilė už pinigus / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Spalio pradžioje į Klaipėdos apskrities pareigūnus kreipėsi vienų Klaipėdos vaikų globos namų socialinis pedagogas, kuris pranešė apie globotinės dingimą be žinios ir galimą jos išnaudojimą prostitucijai.

Spalio 5-tą dieną generalinis prokuroras gavo elektroninį laišką, kuriame nurodyta informacija dėl tos pačios nepilnametės merginos seksualinio išnaudojimo ir kita reikšminga informacija. Patikrinti šią informaciją Klaipėdos apygardos prokuratūra pavedė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, duodančių pagrindo įtarti, kad nedirbantis, 32-ejų metų klaipėdietis T.P., pasinaudodamas nepilnametės merginos socialiniu pažeidžiamumu, galimai organizavo merginos vertimąsi prostitucija ir ją seksualiai išnaudojo. Nustatyta, kad vienoje interneto pažinčių svetainėje buvo paskelbtos merginos fotonuotraukos ir asmens anketa, kurią įtariama sukūrė ir jos vardu klientų paiešką vykdė T.P.

Spalio 15 dieną Klaipėdoje, Lūžų gatvės namo laiptinėje, T.P. sulaikytas. Kartu su kitais įkalčiais pas jį rastas maišelis, kuriame buvo narkotinė medžiaga – kokainas ir 200 litų. Įtariama, kad, siekdamas palaužti merginos nenorą seksualiai santykiauti, T.P. vertė ją vartoti afrodiziakus, kokainą.

Apie nepilnametės merginos seksualinį išnaudojimą policijos ir prokuratūros pareigūnai informavo Klaipėdos vaikų teisių apsaugos tarnybą ir Lietuvos Caritą, kurių atstovai dalyvavo atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus.

T.P. pareikšti įtarimai dėl pelnymosi iš nepilnamečio asmens prostitucijos, organizavimo ir vadovavimo nepilnamečio asmens prostitucijai, taip pat dėl nepilnametės įtraukimo į prostituciją.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido T.P. suimti dviem mėnesiams.

Baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš nepilnamečio asmens prostitucijos, organizavimą ir vadovavimą nepilnamečio asmens prostitucijai numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki aštuonerių metų. Už nepilnametės įtraukimą į prostituciją numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 7 metų.

Administracinėn atsakomybėn netraukiamas prostitucija vertęsis asmuo, kuris į prostituciją buvo įtrauktas panaudojant fizinę ar psichinę prievartą ar apgaulę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?