Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje įkliuvo neegzistuojančiai organizacijai paramą rinkusi paauglė

Antradienį apie 13 val. 30 min buvo gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, Taikos pr., prekybos centre, apsauga sulaikė tamsaus gymio merginą, kuri galimai apgaudinėja žmones – renka aukas, kurios neva bus skirtos, kaip įtariama, neegzistuojančios, tam tikrą negalią turinčius vaikus Europoje vienijančios asociacijos nacionaliniam pagalbos centrui kurti.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Kaip praneša Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai, įvykio aplinkybes tikslindami pareigūnai nustatė, kad 2008 m. gimusi Rumunijos pilietė, uostamiesčio prekybos centre vykdė socialinio pobūdžio renginį – neva labdaros tikslu rinko lėšas, neturėdama tokiam renginiui organizuoti būtino savivaldybės leidimo.

Mergina yra nepilnametė, todėl pareigūnai administracinio nusižengimo protokolą dėl susirinkimų ir kitų renginių organizavimo reikalavimų pažeidimo surašė jos 1989 m. gimusiai motinai.

Moteriai gresia bauda nuo 30 iki 150 eurų. Ji būtų baudžiama pagal viešosiose vietose vykstančių renginių organizavimo reikalavimų pažeidimus.

Pastaruoju metu policijos pareigūnai gauna ir daugiau pranešimų apie įvairiose uostamiesčio vietose esą aukas renkančius asmenis, taip pat ir nepilnamečius.

Todėl žmones ragina būti itin budriais – nepasiduoti emocijoms ir įsitikinti, kad pinigai renkami tikrai kilniam tikslui. O kilus įtarimų, kad labdaros rinkimas gali būti sukčių pinklės – nedelsiant pranešti policijai telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito