Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 20 /12:27

Klaipėdoje tėvo pro langą išmestą kūdikį bando išgelbėti Kauno medikai: galėjo būti sumuštas, dėl sužalojimų liks luošas

Klaipėdoje šeštadienį tėvo per daugiabučio namo langą išmestas penkių mėnesių kūdikis patyrė itin sunkių sužalojimų ir iš Klaipėdos išvežtas gydyti į Kauno klinikas. Medikai įtaria, kad kūdikis galėjo būti ir mušamas. Anksčiau už nužudymą teistas tėvas paguldytas į psichiatrinę ligoninę. Teismo prašyta suimti vyrą mėnesiui, tačiau suimtas 14 parų.
Naujagimis intensyvios terapijos skyriuje
Naujagimis intensyvios terapijos skyriuje. Asociatyvinė nuotr. / 123RF.com nuotr.

Šeštadienį Klaipėdoje tėvas per daugiabučio namo langą išmetė penkių mėnesių kūdikį. Pro langą pirmame aukšte išmestą kūdikį rado praeiviai. Atvykę pareigūnai sulaikė namuose buvusį tėvą. Kodėl jis tai padarė, kol kas neaišku. 15min šaltinių teigimu, tėvas elgėsi neadekvačiai. Todėl buvo paguldytas į psichiatrijos ligoninę. Jam bus atliekama ir psichiatrinė ekspertizė. Tai patvirtino ir jam paskirtas advokatas Vilmantas Ančiukaitis.

Smarkiai sužalota galva

Vaikas buvo paguldytas į ligoninę, jis gydomas reanimacijoje.

Pirmadienio rytą Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijos skyriaus laikinasis vadovas Linas Mikelis sakė, kad mažylis patyrė daugybinius sužeidimus. Į ligoninę atvežto kūdikio būklė buvo arti kritinės.

„Jo būklė buvo ypač sunki, buvo patyręs daugybinius galvos, kūno ir vidaus organų sužalojimus. Būklė artėjo prie kritiškos, bet po truputį pavyko stabilizuoti, kūdikis pervežtas į Kauno klinikas“, – sakė L.Mikelis. Jo interviu nutraukė Vaikų ligų klinikos vadovo prof. Rimanto Kėvalo skambutis. Iš jo L.Mikelis išgirdo, kad kūdikio būklė tebėra sunki.

„Vaikas gydomas Kauno klinikose, jo būklė – kritinė“, – pirmadienį BNS sakė Kauno klinikų atstovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Gydytojas Linas Mikelis
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Gydytojas Linas Mikelis

Buvo mušamas, jei išgyvens, liks luošas

L.Mikelio teigimu, itin sunkūs kūdikio sužalojimai, panašu, kad patirti ne tik krentant iš gana didelio aukščio ant žemės. Medikai įtaria, kad kūdikis buvo sumuštas. Pasak L.Mikelio, kūdikiui suduoti smūgiai buvo labai stiprūs. Labiausiai sužalota mažylio galva.

Tačiau L.Mikelis teigė negalįs to tvirtinti, nes nežinąs istorijos. Jis patvirtino, kad su kūdikiu buvo jo mama, bendravimas buvo gana korektiškas. „Bandėme aiškintis aplinkybes, bet labai viskas buvo suvelta“, – sakė jis.

Anot mediko, tokie sužalojimai 5 mėnesių kūdikiui lems luošumą.

Anksčiau už nužudymą teistas tėvas guli psichiatrinėje ligoninėje

Pranešama, kad kūdikį išmetęs tėvas galėjo vartoti narkotikus. Šeimoje auga dar vienas vaikas. Vaiko teisių apsaugos specialistų teigimu, vaikas yra saugioje aplinkoje.

Pirmadienį teismas sprendžia dėl kūdikį išmetusio tėvo suėmimo. Jis teisme nepasirodė. Kūdikį sužalojęs tėvas šiuo metu paguldytas į psichiatrinę ligoninę. Vyrą prašoma suimti mėnesiui.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos vaikų ligoninė
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./Klaipėdos vaikų ligoninė

Praeityje jis jau yra teistas dusyk. Pirmąjį kartą nuosprendį išgirdo dar būdamas nepilnametis. Vyras nuteistas už nužudymą. Paskutinėmis 2012-ųjų dienomis Klaipėdoje, vieno daugiabučio laiptinėje buvo nužudytas benamis. Dėl šio nusikaltimo buvo suimti du paaugliai. Tuo metu dar keturiolikos metų paauglys buvo nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimo bausme.

Į laisvę išėjęs jis vėl nusikalto. 2022-aisiais jis buvo teisiamas už svetimo turto sugadinimą.

Pastaruoju metu dirbo pagal individualią veiklą.

Kaltinimai dar gali keistis

Kaip teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius, šiuo metu vyras yra kaltinamas pagal Baudžiamojo kodekso 140 straipsnio 3 dalį, t.y. nežymus sveikatos sutrikdymas ir fizinio skausmo sukėlimas.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Prokuroras Arūnas Saunorius
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Prokuroras Arūnas Saunorius

„Akivaizdu, kad tie kaltinimai keisis ir, akivaizdu, kad sunkės“, – teigė prokuroras.

Teismo prašyta suimti įtariamąjį mėnesiui, tačiau suimtas 14 dienų.

Šiuo metu vaiko teisių gynėjai renka kitą svarbią informaciją, vertina, kokios dar pagalbos gali reikėti šeimai, kuriai jau anksčiau buvo teikta pagalba, ir inicijuos jos teikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas