Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 15 /13:32

Policijos vadas: Klaipėdoje rasta nepilnametė – sunkiai apgirtusi

Valentino dienos vakaras Klaipėdoje tankiai apgyvendintame Dragūnų rajone baigėsi sujudimu. Į kvartalą po 22 val. sulėkė gausios policijos pareigūnų pajėgos. Miške, visai šalia daugiabučių rasta nepilnametė be sąmonės. Pasak pareigūnų, ji buvo sunkiai apgirtusi.
Policijos automobiliai
Policijos automobiliai sulėkė į iškvietimo vietą. / Vitos Jurevičienės/„Vakarų ekspresas“ nuotr.

Kiek pavyko išsiaiškinti 15min, vėlyvą antradienio vakarą prie daugiabučių, esančių visai šalia miško, sulėkė gausios pareigūnų pajėgos.

Liudininkų teigimu, miške galėjo būti nuskriausta nepilnametė. Išgąstį patyrusi mergina esą buvo išvežta į ligoninę. Teigiama, jog mergaitė galėjo būti išrengta, prieš ją galėjo būti smurtauta.

Vitos Jurevičienės/„Vakarų ekspresas“ nuotr./Pareigūnai miškelyje ieškojo mergaitės skriaudiko
Vitos Jurevičienės/„Vakarų ekspresas“ nuotr./Pareigūnai miškelyje ieškojo mergaitės skriaudiko

Kaip teigė Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Andromeda Grauslienė, kol renkama medžiaga – nuo komentarų susilaikoma.

Tyrimas vykdomas dėl fizinio skausmo sukėlimo. Požymių, kad galėjo būti įvykdytas seksualinis nusikaltimas, esą nėra.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pareigas laikinai einanti Nijolė Dambrauskienė teigė, kad 21 val. 37 min. sulaukta skambučio Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.

„Pranešta, kad miške prie daugiabučio guli moteris, kuriai reikia pagalbos. Jos šauksmą išgirdo netoliese vaikščiojusi moteris. Kai atvyko medikai, mergina jau buvo komos būsenos. Nieko pasakyti, kas nutikę, ji negalėjo. Mergina buvo pusiau išrengta, sušalusi, prieš ją galimai buvo smurtauta. Ji buvo išvežta į Respublikinę Klaipėdos ligoninę“, – 15min paaiškino N.Dambrauskienė.

Vėliau mergina sąmonę atgavo, ji pervežta į Klaipėdos vaikų ligoninę.

Apie situaciją informuota ir Vaiko teisių tarnyba.

Nepilnametė – sunkiai apgirtusi

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla 15min teigė, kad užpuolimo versija atmetama, o nepilnametė buvo sunkiai apgirtusi.

„Kiek man žinoma šiuo metu, mūsų kolegos atmeta užpuolimo, seksualinio ar smurtinio, versiją. Matome, kad vyko vakarėlis, pobūvis, turbūt netgi ne patalpose, o viešoje vietoje. Buvo nesaikingai vartojamas alkoholis ir tiesiog turbūt jo vartojimo pasekmė, kad buvo velkama, tempiama mergina, kurią tempė turbūt žmogus iš tos vakarėlio aplinkos ir apie tokią situaciją mums informaciją davė asmuo, kuris matė šitą situaciją“, – pasakojo R.Požėla.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Renatas Požėla
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Renatas Požėla

„Mes reagavome visais įmanomais pajėgumais ir atvykę į vietą pamatėme tai, ką pamatėme. Ėmėmės priemonių nustatyti girtumą, tai girtumas virš 3 promilių“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, kol kas ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas, tikslinama informacija.

„Tačiau ta informacija leidžia teigti, kad kriminalinis nusikaltimas neįvyko, tačiau informacija yra tikslinama (...) Kai bus didesnis aiškumas, tai visuomenė bus informuota“, – tvirtino Lietuvos policijos vadovas.

Jis teigė, kad nepilnametė yra vyresnė nei 14 metų, o girtumas siekė 3,29 prom.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas