Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kobra 11“ Panevėžyje: policijos automobilį taranavusį girtą bėglį sustabdė tik „ežys“

Naktį iš pirmadienio į antradienį Pasvalio ir Panevėžio policijos pareigūnai persekiojo girtą vairuotoją. Jis sukėlė avariją, vėliau apdaužė policijos automobilį ir galiausiai buvo sulaikytas. Vyrui nustatytas vidutinis girtumas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Pirmadienį Pasvalio policijos pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Pumpėnų miestelyje avariją sukėlė „Volvo“ vairuotojas. Pranešėjas nurodė, kad kaltininkas bando šalintis iš įvykio vietos. Liudininkas nusprendė pasekti „Volvo“ automobilį, kuris pasuko Pušaloto link.

Veikiausiai „Volvo“ vairuotojas suprato, kad yra sekamas, tad apvažiavęs ratą per Pušalotą jis vėl pasuko Pumpėnų kryptimi. Tuo metu pasirodė ir Pasvalio policijos pareigūnai, kurie ėmė stabdyti „Volvo“.

Tačiau „Volvo“ vairuotojas raginimų sustoti nepaisė ir ėmė sprukti. Bėgdamas nuo policijos jis nuvažiavo nuo kelio, o kai iš galo privažiavo policijos pareigūnai, bėglys įjungė atbulinę pavarą ir rėžėsi į tarnybinį „Volkswagen Transporter“ automobilį.

Atsitrenkęs į pareigūnų transporto priemonę „Volvo“ vairuotojas vėl sugrįžo ant kelio. Privažiavęs Pumpėnus bėglys pasuko į Panevėžio pusę, todėl policijos pareigūnai ėmė koordinuoti pajėgas, kad reikalavimui sustoti nepaklusęs vairuotojas būtų pasitiktas Panevėžio policijos.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

„Volvo“ vairuotojas magistralėje „Via Baltica“ važiavo itin pavojingai – keletą kartų kliudė saugumo saleles, daužėsi į metalinius atitvarus. Prieš Panevėžio aplinkkelio pradžią Panevėžio policijos pareigūnai ant kelio ištiesė priverstinio stabdymo priemonę – vadinamąjį „ežį“. Šią kliūtį pervažiavęs bėglys kiauromis padangomis toli nebenuvažiavo.

Asmuo buvo sulaikytas. Teisės vairuoti neturinčiam vyrui iš pradžių nustatytas sunkus girtumas – 2,68 promilės. Antrasis testas parodė mažesnius skaičius – 2,10 promilės. Kartu su vairuotoju važiavo ir ne ką blaivesnis keleivis. Jam taip pat nustatytas vidutinis girtumas.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Įvykio vietoje

Beje, apie šį vairuotoją jau anksčiau buvo gautas pranešimas. Pranešėjas nurodė, kad galimai neblaivus „Volvo“ vairuotojas važinėja po Pušalotą. Tačiau tuomet policijos pareigūnai miestelyje įtariamojo neaptiko.

Dėl šio įvykio girto vairuotojo laukia rimti nemalonumai – jam bus iškelta baudžiamoji byla, teks atlyginti per visus incidentus padarytą žalą. „Volvo“ išgabentas į policijos sulaikytų automobilių saugojimo aikštelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas