Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokainą ir kanapes iš Nyderlandų ir Vokietijos vežę 4 kauniečiai susitiks teisme

Kauno teisėsaugininkų pastangomis sustabdyta narkotikų kontrabanda.
Aptiktas kokainas ir netikri eurai
Asociatyvi iliustracija: kokainas / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūra, bendradarbiaudama su Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, baigė ikiteisminį tyrimą bei Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje keturiems kauniečiams pareikšti kaltinimai dėl narkotikų kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Vienam iš jų taip pat pareikšti kaltinimai dėl neteisėto kanapių auginimo.

Tyrimo metu nustatyta, kad 2018 metų sausio mėnesio pabaigoje, Nyderlanduose, kaltinamasis L.Ž., kaip įtariama, neteisėtai perdavė apie kilogramą kokaino M.M., kuris šias narkotines medžiagas neteisėtai, išvengdamas muitinės kontrolės, turėjo pervežti į Lietuvos Respubliką. Gabenant šiuos narkotikus, kaip įtariama, Vokietijoje M.M. gavo dar vieną siuntą – beveik tris kilogramus kanapių – iš kitų kaltinamųjų šiame ikiteisminiame tyrime – A.M. ir A.P.

Kauniečio M.M. užduotis buvo narkotines medžiagas saugiai mikroautobusu pervežti į Lietuvą ir čia už tam tikrą mokestį grąžinti tikriesiems savininkams. Nespėjus narkotinių medžiagų perduoti bendrininkams, visi nusikalstama veika užsiimantys kauniečiai buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Ikiteisminio tyrimo metu atliktos apklausos, kratos ir kiti procesiniai veiksmai. Vienos iš kratų metu, pas A.P. namuose rastos specialiai įrengtos patalpos, kuriose buvo auginama 27 vienetai kanapių augalų.

Narkotines medžiagas gabenęs M.M. ikiteisminio tyrimo metu kaltu prisipažino visiškai. Kiti trys vyrai parodymus duoti atsisakė, pasakojama Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus (Kaune) vyriausiosios specialistės Izabelės Bočkienės ketvirtadienį paviešintame pranešime.

Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas