Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kol D.Dargis džiaugiasi laisve, jo įtariamam bendrui O.Jūronui suėmimas prailgėjo dvigubai

Spalio 16 dieną Kauno apylinkės teismas pratęsė suėmimo taikymą vienam iš prekybos poveikiu bylos, kurioje buvo sulaikytas ir kriminalinių naujienų žurnalistas bei knygų apie nusikalstamą pasaulį autorius Dailius Dargis, įtariamųjų – Ovidijui Jūronui. Jei iš pradžių jis buvo suimtas tik mėnesiui, dabar terminas pratęstas jau dvigubai ilgesniam laikui.
Dailius Dargis
Dailius Dargis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip 15min teigė Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Rugilė Gerdvilienė, bylos prokuroras Ričardas Gailevičius kreipėsi į teismą, prašydamas pratęsti suėmimo taikymą buvusiam „Aro“ pareigūnui O.Jūronui. Prašyta įtariamąjį laikyti suimtą dar du mėnesius.

„Prašyta tuo pagrindu, kad įtariamasis gali trukdyti ikiteisminiam tyrimui. Trečiadienį 13 valandą buvo nagrinėjamas šis klausimas ir 16 valandą priimta nutartis tenkinti prokuroro prašymą. Suėmimas pratęstas dviem mėnesiams – iki gruodžio 17-osios“, – 15min informavo R.Gerdvilienė.

Iš pradžių suėmė mėnesiui

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų rugsėjo 19 dienos nutartimi O.Jūronui ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu buvo paskirtas 1 mėnesio suėmimo terminas, šį terminą skaičiuojant nuo rugsėjo 17 dienos įvykusio sulaikymo.

Taigi iš pradžių šis įtariamasis buvo suimtas tik mėnesiui, o dabar – jau dviem.

O.Jūrono gynėjas dar buvo pateikęs skundą dėl ankstesnio suėmimo skyrimo – prašė taikyti švelnesnę kardomąją priemonę, tačiau toks skundas buvo atmestas.

Kitas įtariamasis šioje byloje – buvęs advokatas Arturas Jušinskis, yra suimtas 3 mėnesiams. Jo gynėjas taip pat rašė skundą, bandė pasiekti švelnesnės kardomosios priemonės taikymą, tačiau veltui.

VIDEO: D.Dargis iš kalėjimo išėjo į laisvę: į daugybę klausimų turėjo vieną atsakymą

Vienintelis D.Dargis džiaugiasi laisve

D.Dargio, vienintelio iš trijulės bendrininkų, skundas buvo tenkintas – spalio 1 dieną jis buvo paleistas į laisvę su apykoje, nors rugsėjo 19 dieną teismas jam buvo paskyręs suėmimą mėnesiui.

Paleistas į laisvę kriminalinių naujienų žurnalistas privalo nuolat būti gyvenamojoje vietoje, išskyrus laiką, skirtą nuvykti į teisėsaugos institucijas. Norėdamas ištrūkti į laisvę, D.Dargis taip pat turėjo sumokėti 20 tūkst. eurų užstatą ir raštiškai pasižadėti neišvykti iš gyvenamosios vietos, nebendrauti, neieškoti ryšių su kitais dviem įtariamaisiais.

15min nepavyko susisiekti su bylos prokuroru R.Gailevičiumi, tačiau naujienų agentūrai Elta jis tikino, kad ikiteisminis tyrimas artėja pabaigos link, ši byla neva gali būti baigta tirti dar šiemet.

Reikalavo kyšio

15min žiniomis, teisėsauga įtaria, kad D.Dargis veikė organizuotoje grupėje kartu su saugos tarnyboje dirbančiu O.Jūronu ir anksčiau jau teistu buvusiu advokatu A.Jušinskiu.

Neoficialiomis žiniomis, šioje byloje su teisėsauga bendradarbiauja prieštaringos reputacijos verslininkas Tadas Kasputis, veikiantis fintech rinkoje.

D.Dargiui pareikštas įtarimas bendrininkų grupėje paėmus daugiau kaip 12 500 eurų kyšį, jog paveiktų vienos valstybės institucijos pareigūnus. Skelbta, kad galimas kyšio davėjas nesulaikytas, jam nėra pareikšti ir įtarimai.

Prokuroro R.Gailevičiaus teigimu, nusikalstami veiksmai buvo pradėti įgyvendinti, o trys asmenys buvo sulaikyti tuoj pat po nusikalstamos veikos padarymo.

Už prekybą poveikiu gali būti baudžiama laisvės atėmimu iki ketverių metų, o esant dideliam kyšiui – iki aštuonerių metų.

Neatskleidžiama, kokios valstybės institucijos darbuotojus ar tarnautojus bendrininkai norėjo paveikti.

Galimo kyšio suma taip pat neįvardijama, bet įtarimai pareikšti dėl didesnio nei 250 MGL dydžio kyšio – 12 500 eurų.

15min žiniomis, byloje galimai figūruoja net 200 tūkst. eurų suma.

D.Dargio pozicija kategoriška

Iškart po sulaikymo D.Dargio advokatė Aušra Ručienė 15min išsakė kategorišką savo poziciją – jos ginamasis yra nekaltas.

„Esu įsitikinusi, kad mano klientas jam inkriminuojamos veikos nepadarė, kad įvyko nesusipratimas, kuris turėtų būti išaiškintas“, – pridūrė ji.

Ji užsiminė, kad byla gali būti ir sufabrikuota.

„Aš ikiteisminio tyrimo medžiagos negaliu įgarsinti, bet mano klientas mano, jog neatmestina versija, kad tai galėtų būti tam tikras kerštas už jo straipsnį“, – pasakojo A.Ručienė.

46 metų D.Dargis žiniasklaidoje dirba nuo 1995 metų, yra parašęs knygų apie žinomus Lietuvos nusikaltėlius.

Pernai D.Dargis sukūrė kriminalinės dokumentikos serialą „Remyga“ (apie 2016 m. gruodį prie namų nužudytą žinomą kovotoją Remigijų Morkevičių), šiemet pristatė knygą „Kriminalinis Kaunas 1990–2024-ieji“.

Pastaruoju metu autorius bendradarbiavo su naujienų portalu „Delfi“. Portalas paskelbė stabdantis bendradarbiavimą su juo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito