Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandines cigaretes gabenęs kaunietis nuo pareigūnų nepaspruko

Trečiadienį Kauno policija P.Plechavičiaus g. sulaikė vyrą, kurio mašinoje – 700 nelegalių cigarečių pakelių.
Kauno policijos sulaikytos nelegalios cigaretės
Kauno policijos sulaikytos nelegalios cigaretės / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnai, vykdydami tikslines policines priemones bei tikrindami informaciją apie vykdomą nelegalią veiklą akcizais apmokestinamomis prekėmis, tabako gaminiais, gruodžio 14 d. atliko patikrinimą P.Plechavičiaus g. Kaune.

Patikrinimo metu užfiksuota, kaip 48-erių metų vyrui 45-erių metų vyras automobiliu „VW Passat“ atvežė ir perdavė 500 pakelių kontrabandinių cigarečių „NZ GOLD“.

Vyras, kuriam buvo perduotos cigaretės, pamatęs policijos pareigūnus, greitai įsėdo į automobilį ir bandė pasišalinti. Pastebėjęs, jog pabėgti nepavyks, išjungė automobilio variklį ir pasidavė pareigūnams.

Minėtame automobilyje buvo rasta dar 200 pakelių kontrabandinių cigarečių „NZ GOLD“, kurios nėra paženklintos Lietuvos Respublikos nustatyta tvarka. Bendra tabako gaminių muitinės vertė kartu su privalomais mokesčiais siekia net 2 034,40 eurus.

Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 163-2 str. 3 d., abiem vyrams gresia bauda iki 2 896 eurų su arba be konfiskavimu šių prekių ir gabenimo priemonės, kuria jos neteisėtai buvo gabenamos.

Kauno apskrities policijos pareigūnai primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti internetiniame puslapyje www.beseselio.lt, anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai