Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kontrabandines cigaretes gabenusiam vyriškiui gresia bauda iki 20 tūkstančių litų ir automobilio konfiskavimas

Patikrinę vyriškio vairuojamą automobilį, pareigūnai jo viduje aptiko 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Vyriškio laukia administracinė atsakomybė.
Aptiktos cigaretės
Aptiktos cigaretės / Telšių apskrities VPK nuotr.

Antradienį Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai apie 18.45 val., kelyje Šiauliai–Gruzdžiai–Naujoji Akmenė, netoli degalinės „Saurida“, kuri yra Akmenės rajone, Pašakarnių kaime, patikrinimui sustabdė automobilį „Renault Master“.

Pareigūnų prašymu 40 metų vairuotojas A.R. patikrinimui pateikė asmens ir transporto priemonės dokumentus bei aprodė automobilį.

Telšių apskrities VPK nuotr./Aptiktos cigaretės
Telšių apskrities VPK nuotr./Aptiktos cigaretės

Telšių apskrities VPK praneša, kad pareigūnams apžiūrint automobilį, jo bagažinėje buvo rastos keturios popierinės dėžės, kuriose buvo po 500 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Iš viso rasta ir paimta 2 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių.

Šiuo atveju pradėta administracinė byla dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt minimalių gyvenimo lygių (MGL), gresia bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

Kadangi dėl minėto teisės pažeidimo numatytas ne tik kontrabandinių cigarečių bet ir transporto priemonės, kuria jos buvo gabenamos konfiskavimas, automobilis „Renault Master“ iš vairuotojo paimtas ir pristatytas į Akmenės rajono policijos komisariatą.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo, pažeidžiant nustatytą tvarką, pažeidėjo laukia administracinė atsakomybė, t.y. bauda nuo 10 tūkst. iki 20 tūkst. litų su cigarečių konfiskavimu, taip pat galimu automobilio, kuriuo buvo gabenamos cigaretės, konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas