Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kontrabandininkai cigarečių nuo muitininkų neslėpė, o tik pridengė pledais

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Raigardo kelio poste tikrino baltarusių mikroautobusą – kontrabandines cigaretes gabenę piliečiai nė nesistengė jų labai slėpti, nuo pašalinių akių tiesiog pridengė pledais. Paaiškėjo, kad į Lietuvą ketinta įvežti cigarečių už 10 tūkst. eurų. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Praėjusią savaitę į Raigardo kelio postą atvyko Baltarusijos piliečio V. S. vairuojamas baltos spalvos mikroautobusas „Renault Master“. Kartu su vairuotoju vyko dar trys keleiviai. Visi jie deklaravo negabenantys prekių, kurias reikėtų deklaruoti muitinėje.

Vis dėlto muitininkai automobilį nutarė apžiūrėti detaliai ir nukreipė jį į detalaus tikrinimo angarą. Tačiau ypatingų paieškų nė nereikėjo – netrukus buvo aptiktos cigaretės, kurių gabenimui nebuvo įrengtos jokios specialios slėptuvės. Cigaretės buvo slepiamos tiesiog po automobilio sėdynėmis, asmeniniuose krepšiuose, juos pridengus pledais.

Iš viso per Baltarusijos-Lietuvos sieną ketinta įvežti 3 500 pakelių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė – daugiau kaip 10 tūkst. eurų, pažymima Vilniaus teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Gintarės Bindokienės pirmadienį paviešintame pranešime.

Dėl kontrabandos gabenimo, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Mikroautobuso vairuotojas ir vienas keleivis, prisipažinęs, kad dalis cigarečių priklauso jam, sulaikyti, jie buvo apklausti. Sulaikyti tabako gaminiai saugomi Raigardo kelio poste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas