Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2015 11 03 /18:52

Korupcijos šešėlis krito ant premjero sekretoriato vadovės Džiuljetos Žiugždienės

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) tirdama galimą Utenos rajono mero socialdemokrato Alvydo Katino kyšininkavimą taip pat pateikė įtarimus ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus sekretoriato vadovei Džiuljetai Žiugždienei.
Alvydas Katinas
Alvydas Katinas (trečias iš kairės) / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Galiu patvirtinti šį faktą“, – BNS antradienį sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

„Turime informacijos, kad STT kvietė ją į apklausą“, – BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

BNS žiniomis, Utenos meras socialdemokratas A.Katinas reikalavo kyšio ministro pirmininko sekretoriato vadovės D.Žiugždienės naudai.

Premjero atstovės teigimu, D.Žiugždienė pirmadienį pateikė prašymą atleisti iš pareigų. Šis prašymas buvo patenkintas.

„Ji atleista iš pareigų vakar – ji pateikė prašymą ir nemotyvavo, kodėl išeina“, – sakė premjero atstovė spaudai.

Premjeras ragina palaukti tyrimo rezultatų: „Negaliu vertinti šios situacijos, nes neturiu jokios informacijos apie jos veiksmus. D. Žiugždienė nėra LSDP narė. Ji yra dirbusi ir kitoms politinėms partijoms. Manau, kad objektyvus STT tyrimas atsakys į visus klausimus“.

Nuotr. iš valdovurumai.lt/Džiuljeta Žiugždienė
Nuotr. iš valdovurumai.lt/Džiuljeta Žiugždienė

Antradienį STT pranešė, kad tiriant galimą Utenos rajono savivaldybės mero socialdemokrato A.Katino kyšininkavimą, politikas nušalintas nuo pareigų.

STT pareigūnai siekia išsiaiškinti, ar meras iš vienos akcinės bendrovės vadovo kito asmens naudai reikalavo kyšio.

A.Katinui pateikti įtarimai dėl kyšininkavimo. Apie įtarimus kitiems asmenims STT kol kas neskelbia.

BNS žiniomis, STT tyrime figūruoja bendrovė „Utenos melioracija“, kuriai vadovauja Utenos tarybos narys, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Liuonius Purvinis.

Pastarasis antradienį atsisakė BNS komentuoti situaciją.

„Utenos melioracijos“ generalinis direktorius L.Purvinis anksčiau yra figūravęs ir kitame STT tyrime, – buvusio Vilniaus vicemero socialdemokrato Romo Adomavičiaus korupcijos byloje. Šiame tyrime ir vėliau teisme L.Purvinis buvo apklaustas kaip liudytojas.

„Manau, kad prieitas liepto galas. Nemažai politikų pradeda pernelyg drąsiai jaustis, kai jie pajaučia nebaudžiamumą. (...) Aš tik vieną dalyką žinau, meras nedalyvavo tarybos posėdyje praėjusį ketvirtadienį. Ko gero, gali būti ir daugiau asmenų (figūruojančių STT tyrime). Toks branduoliukas ten yra žmonių, ranka rankon dirbančių“, – BNS ketvirtadienį sakė Utenos savivaldybės tarybos Kontrolės komiteto pirmininkas konservatorius Edmundas Pupinis. Daugiau detalių apie vykstantį tyrimą politikas teigė nežinąs.

utena.lt nuotr./Alvydas Katinas
utena.lt nuotr./Alvydas Katinas

Nušalino dviems mėnesiams

Atliekant tyrimą, Panevėžio miesto apylinkės teismas Utenos merą dviem mėnesiams nušalino nuo pareigų. Jam taip pat skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Nušalinus A.Katiną, jo pareigas eis mero pavaduotojas, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Vidmantas Valinčius.

„Pagal įstatymą pareigas automatiškai eina mero pavaduotojas. Bet kokiu atveju, ar tai būtų šis atvejis, ar tai būtų mero liga, atostogos, komandiruotė, automatiškai mero pareigas eina mero pavaduotojas“, – BNS sakė V.Valinčius.

Jo teigimu, pirmadienį paskelbta teismo nutartis įsigalioja nuo antradienio.

LSDP nekomentuoja

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) antradienį pranešė, kad A.Katinas dėl pateiktų įtarimų suspenduoja narystę partijoje.

Plačiau situacijos LSDP nekomentuoja.

„LSDP laikosi etiškos politikos principų ir taipogi nekaltumo prezumpcijos, todėl iki tyrimo pabaigos susilaikys nuo tolesnių komentarų“, – rašoma partijos pranešime.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas