Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupaus nusikaltimo atomazga: Trakuose auką itin žiauriai nužudė ir kūną sudegino automobilyje

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai per trumpą laiką nustatė du sunkiu nusikaltimu įtariamus vyrus. Abiem įtariamiesiems skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas trims mėnesiams.
Sudegęs automobilis „Ford Transit“
Sudegęs automobilis „Ford Transit“ / Policijos nuotr.

Ikiteisminis tyrimas Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas gavus pranešimą, kad š. m. kovo 2 d. apie 23.20 val. Trakų r., Trakuose, Užtrakio g., automobilių stovėjimo aikštelėje, užgesinus degantį krovininį mikroautobusą „Ford Tansit“, jo galinėje dalyje, krovinių skyriuje, buvo rastas apdegęs vyriškos lyties nenustatytos asmenybės kūnas.

Policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti, tačiau netrukus nustačius, kad vyras galimai nužudytas, tyrimą parėmė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai bei perkvalifikavo į nužudymą (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d.).

Sostinės kriminalistai atliko daugybę tyrimo veiksmų ‒ patikrino ne vieną nusikaltimo versiją, apklausė liudininkus, galėjusius matyti ar suteikti vertingos informacijos apie šį nusikaltimą.

Pareigūnai prašė pagalbos siekiant nustatyti vyriškį, galintį turėti reikšmingos informacijos, kuris tą vakarą apie 22.00 val. ėjo Karaimų gatve pro 55A–57 namus, Trakuose. Taip pat buvo prašoma atsiliepti automobilių vairuotojus, turinčius vaizdo registratorius automobiliuose, kurie kovo 2-ąją tarp 19.30 ir 23.30 val. važiavo Karaimų gatve ir Užtrakio gatve, Trakuose link Užutrakio dvaro.

Aiškinantis įvykio aplinkybes bei išanalizavus visą gautą informaciją, buvo nustatyta, kad įtariamieji pagal iš anksto parengtą planą kovo 2 d. apie 22.05 val. Trakuose, namo kieme, itin žiauriai nužudė keturiasdešimt devynerių metų amžiaus vyrą (gimusį 1973 m.). Po to, siekdami nuslėpti nusikaltimą, nužudytąjį įdėjo į krovininio mikroautobuso „Ford Tansit“ krovinių skyrių bei, nuvažiavę į atokesnę automobilių stovėjimo aikštelę, padegė mikroautobusą.

Kovo 16 d. buvo sulaikyti du įtariamieji (gimę 2003 ir 2005 m.), kuriems įteikti pranešimai apie įtarimą dėl nužudymo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 3 p.

Vilniaus miesto apylinkės teismas, įvertinęs surinktus duomenis, įtariamiesiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą trims mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas