Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupaus nusikaltimo sostinėje detalės: paauglys išprievartavo ir nužudė 15-metę, o kūną paliko kapinėse

Į Vilniaus apygardos teismą kaltinamuoju aktu perduota didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio nusikaltimo baudžiamoji byla, kurioje 16-metis vaikinas kaltinamas sostinėje nužudęs metais jaunesnę merginą. Teisėsauga išnarpliojo šio kraupaus nusikaltimo detales.
Vieta, kur rastas paauglės kūnas
Vieta, kur rastas paauglės kūnas / Vilniaus aps. VPK nuotr.

15-metė paauglė iš namų išėjo ir be žinios pradingo kovo 13-ąją.

Po dvi dienas trukusių paieškų, kovo 15-osios vakarą nepilnametės kūnas su smurto žymėmis rastas sostinės Sudervės kapinėse.

Ikiteisminis tyrimas dėl paieškos buvo perkvalifikuotas į nužudymą.

Sostinės kriminalistai, pasitelkę ne vieną priemonę bei išanalizavę visą gautą informaciją, itin greitai nustatė ir sulaikė asmenį, įtariamą šiuo labai sunkiu nusikaltimu.

Įtariamasis – taip pat nepilnametis, šešiolikos metų jaunuolis (gimęs 2003 m.).

Atliktus kratą jo gyvenamojoje vietoje, rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai.

15min žiniomis, įtariamasis ir auka buvo draugai. Be to, 16-metis jau iki itin žiauraus nužudymo buvo sulaukęs įtarimų seksualine prievarta, bet tyrimo rezultatų laukė laisvėje.

Savo kaltę dėl nužudymo vaikinas pripažino iškart. Nusikaltimo detales išnarpliojusi teisėsauga išsiaiškino, kad mergina iš pradžių galėjo būti išprievartauta ir žiauriai kankinama.

Įtariama, kad paauglys nužudė savo auką siekdamas paslėpti kito išprievartavimo pėdsakus.

Jam pateikti kaltinimai dėl bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo itin žiauriai, siekiant paslėpti kitą nusikaltimą (Baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2, 6, 11 p.) ir nepilnametės seksualinio prievartavimo (BK 150 str. 3 d.).

Pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus, nepilnamečiams maksimali gresianti bausmė yra laisvės atėmimas 10 metų.

Teismo verdikto įtariamasis laukia suimtas.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Šią nužudymo bylą nuo pat pradžių teisėsauga kruopščiai slėpė. Nei apie merginos dingimą, nei apie jos nužudymą iškart nebuvo pranešta.

Be to, nutylėtas buvo ir bylos teismui perdavimo faktas. Teisme ji gauta rugsėjo 3-iąją.

O pranešimas spaudai apie tai, kad byla iš prokuratūros perduota į teismą, išplatintas tik spalio 13-ąją, po to, kai 15min išsiuntė klausimus apie tyrimo eigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne