Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kraupi avarija prie Varšuvos: sudužo aviaciniu greičiu skriejęs motociklas, o nublokštą jo vairuotoją akimirksniu pervažiavo automobilis

Europinę futbolo fiestą švenčiančioje Lenkijoje, kur po čempionato atidarymo varžybų linksmybės šurmuliavo iki paryčių, šeštadienio naktį greitkelyje netoli Varšuvos žuvo motociklininkas. Kraupią avariją savo akimis matė netoliese važiavę lietuviai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Sigito/15min.lt skaitytojo nuotr.

Keliautojai iš Lietuvos, šeštadienio naktį važiavę Varšuvos kryptimi, iš tolo savo akimis matė kraupią avariją, o privažiavę arčiau ryžosi užfiksuoti jos padarinius.

„Tai įvyko apie 3.30 val., iki sostinės buvo likę apie 25 kilometrus. Pamatėme, kad didžiausiu greičiu lekia motociklas. Staiga nedideliame posūkyje jis trenkėsi į atitvarus dešiniajame kelkraštyje. Vairuotojas buvo nublokštas ant važiuojamosios dalies, o po kelių sekundžių antroje juostoje jį pervažiavo automobilis „Honda“. Mums teko staigiai stabdyti. Visi buvome šokiruoti“, – šeštadienį pasakojo su 15min.lt redakcija iš Lenkijos susisiekęs lietuvis, prisistatęs Sigiu.

Avarija įvyko greitkelio atkarpoje, kur abiem kryptimis yra po dvi eismo juostas, jos atskirtos. Pasak Sigito, smūgis buvo toks stiprus, kad nuolaužos pažiro per visas keturias greitkelio juostas. Priekinis „Yamaha“ ratas su šakėmis mėtėsi atskirai nuo viso rėmo. Negana to, motociklo dalis daužė kiti automobiliai, taip išnešiodami nuolaužas bemaž per kilometrą. Tokiu būdu avarijos vietoje buvo apgadinti trys lengvieji automobiliai.

Dar vienam mašinos vairuotojui teko sustoti dėl to, kad jis pervažiavo vos tik nuo motociklo nulėkusį motociklininką. Greičio mėgėjas buvo apsirengęs juodais drabužiais, todėl žaibiškai jį pastebėti nebuvo lengva.

Sigito/15min.lt skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje
Sigito/15min.lt skaitytojo nuotr./Įvykio vietoje

„Tos mašinos vairuotojas sustojo gal tik už pusės kilometro. Matyt, buvo sutrikęs ar išsigandęs“, – svarstė 15min.lt pašnekovas.

Anot Sigio, atsidūręs dramatiškų įvykių sūkuryje, jis pats stengėsi nepasimesti. Vos sustoję kelkraštyje ir įjungę avarinę signalizaciją, lietuviai ėmėsi stabdyti eismą, nes iš abiejų pusių dideliu greičiu važiavo nemažai transporto priemonių, tarp jų ir sunkiasvorių.

Reikia visiems parodyti, kuo gali baigtis toks lakstymas...

Netrukus į įvykio vietą atskubėjo Lenkijos specialiosios tarnybos. Motociklo vairuotojui, kuriam buvo pervažiuota galva, medikai tik konstatavo mirtį.

„Visą naktį matėme daug žmonių su vėliavėlėmis, futbolo atributika. Sirgaliai šėlo iki ryto. Gal ir tas motociklininkas buvo futbolo gerbėjas... Gali būti, kad padarė avariją, nes buvo pervargęs ar išgėręs. Bet svarbiausia čia – tas aviacinis greitis. Automobilių vairuotojams toks motociklų greitis net nesuvokiamas – atrodo, kad pravažiuoja pro tave kaip pro stovintį. Fotografavau avariją, nes reikia visiems parodyti, kuo gali baigtis toks lakstymas“, – įspūdžiais ir patirtimi dalijosi 15min.lt skaitytojas, kuriam redakcija dėkoja už informaciją ir eismo įvykio nuotraukas.

Portalas primena, kad penktadienio vakarą siaubinga avarija sudrebino ir Tauragę, kur du vaikinai su „britva“ įskriejo ir net apvertė moters vairuojamą automobilį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne