Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kraupus radinys Vasariškių sodų stotelėje

Praėjus vos porai dienų po Pasaulinė gyvūnų dienos, Kėdainiuose, Vasariškių sodų stotelėje, buvo rastas krepšys su žmogaus nukankintais katinais, iš kurių vienas mirė.
 Vasariškių soduose, Ledų stotelėje, išmetė sandarų sportinį krepšį, o jame buvo motina katė su kačiukais. Katė krepšyje užduso
Vasariškių soduose, Ledų stotelėje, išmestas sandarus sportinis krepšys, o jame buvo motina katė su kačiukais. Katė krepšyje užduso. / VšĮ „Miesto rainiukai“ facebook nuotr.

Motina katė buvo uždususi

Į „Rinkos aikštės“ redakciją kreipėsi kėdainietė Kristina, kuri atkreipė dėmesį į žiaurų žmonių elgesį ir prašė paviešinti skaudžia istoriją siekiant užkirsti kelią, kad toks brutalus žmonių elgesys nesikartotų.

VšĮ „Miesto rainiukai“ facebooko nuotr./Vasariškių soduose, Ledų stotelėje, išmestas sandarus sportinis krepšys, o jame buvo motina katė su kačiukais. Katė krepšyje užduso.
VšĮ „Miesto rainiukai“ facebooko nuotr./Vasariškių soduose, Ledų stotelėje, išmestas sandarus sportinis krepšys, o jame buvo motina katė su kačiukais. Katė krepšyje užduso.

„Tai jau ne tik kačių mylėtojų bėda, tai visų mūsų reikalas“, – sako neabejinga kraštietė ir išties jos pasidalinta žinia – pribloškianti – kažkoks asmuo Vasariškių soduose, Ledų stotelėje, išmetė sandarų sportinį krepšį, o jame buvo motina katė su kačiukais.

Neabejingi gyventojai, išgirdę miauksėjimą, paskambino „Miesto rainiukų“ savanoriams, o šie atskubėję pamatė, kad, deja, bet ne visiems krepšyje buvusiems katinukams galima padėti.

„Vaizdas, kurį pamatėme atvėrę krepšį, ilgam išliks atmintyje… Katė mama nebegyva. Uždususi. Savanorė dar bandė gaivinti, bet buvo jau per vėlu.

Dar ir 2 kačiukai vos gyvi – ir jiems prireikė gaivinimo, kiti 4 kiek geresnės būklės, bet kiek laiko bereikėjo, kol ir jie nebebūtų ištvėrę…

Visi visiškai šlapi, bebandantys įkvėpti paskutinį oro gurkšnį, kovojantys visomis keturiomis mažomis letenėlėmis už savo gyvybę, kurios juose jau likę nebedaug“, – taip savo patirtį socialiniame tinkle aprašo gyvūnų mylėtojai.

Policija pareiškimo nebuvo gavusi

Tuo tarpu policijos pareigūnai praėjus dienai po incidento teigė, kad jokio pranešimo apie tokį įvykį gavę nebuvo.

„Peržiūrėjome duomenų bazėje – tokio pranešimo neturime.

Administracinė atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 str., baudžiamoji – Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str.“, – komentavo policijos atstovė spaudai.

Administracinių nusižengimų kodekse nurodoma, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo vieno šimto penkiasdešimt iki dviejų tūkstančių eurų, o žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo devynių šimtų iki trijų tūkstančių dviejų šimtų eurų.

Taip pat iš tokio asmens privaloma konfiskuoti visus gyvūnus.

Baudžiamajame kodekse nurodyta, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Dėl šio įvykio kreipėmės į VšĮ „Miesto rainiukai“. Savanoriai teigė neturėję laiko parašyti pareiškimo policijai, tačiau tą daryti ruošėsi. Pastarosiomis dienomis savanoriams tenka labai daug gelbėjimo darbų, kuriuos jie atlieka laisvu nuo pagrindinio savo darbo metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas