Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kretingoje ieškomo Mindaugo artimieji: „Neturime žinių, už ko kabintis“

Pavalgė su žmona pusryčius, paliko visus daiktus savo vietose ir kažkur pradingo, nepasiėmęs net telefono. Tokia buvo kretingiškio Mindaugo Jazbučio balandžio 25-oji. Diena, kai jo šeimos nariai vyrą matė paskutinį kartą. Pirmadienį apylinkių durpynus apžiūrinėję artimieji teigė, kad griebiamasi už bet kokio šiaudo, bet kokios užuominos, kuri padėtų.
Mindaugo Jazbučio artimieji griebiasi bent menkiausio vilties šiaudo ir ieško jo po miškingas, durpingas teritorijas.
Mindaugo Jazbučio artimieji griebiasi bent menkiausio vilties šiaudo ir ieško jo po miškingas, durpingas teritorijas. / Asmeninio archyvo nuotr./15min.lt nuotr.

1966-aisiais gimusio M.Jazbučio pasigesta balandžio 25-ąją. Kaip pasakojo jo giminaitis Gediminas Anužis, ryte vyriškis papusryčiavo su žmona. Ši išėjo į darbą. Grįžusi namo rado jo daiktus: telefonus, raktus, banko korteles, automobilio raktelius. Tik vyro namie jau nebuvo.

„Ir nėra nė menkiausios užuominos, kur jis gali būti. Visiškai neįsivaizduojame. Neturime už ko kabintis, net neįsivaizduojame, į kokią pusę“, – teigė G.Anužis.

Nieko nepavyko pamatyti ir peržiūrėjus kamerų, kabėjusių ant greta esančio prekybos centro, įrašus. Visai neaišku, į kurią pusę nuėjo daugiabutyje Kretingoje gyvenęs vyras.

Nerimaudami artimieji bandė prisiminti pokalbius su dingusiuoju, galimas kokias užuominas. Vienas prisiminė vyrą minėjus durpynus.

Griebdamiesi šio šiaudo giminaičiai pirmadienį kreipėsi į visuomenę, sutelkė savanorius paieškai po durpynus, esančius apie Kretingą. Atsiliepė 27 žmonės. „Deja, paieška mūsų numatytose teritorijose buvo nesėkminga“, – pasakojo giminaitis.

Paieškose dalyvavo ir viena policijos pareigūnė. Ji pažadėjo dar kartą inicijuoti kamerų peržiūrą, pakelti skraidyklę virš kito durpyno. „Gaila, kad šie veiksmai daromi tik po asmeninės giminaičių iniciatyvos“, – apgailestavo pašnekovas.

Svarstyta apžiūrėti ir dar vieną durpyną netoli Kretingos. Tačiau medžiotojai įspėjo, kad šis – labai pažliugęs ir pavojinga aplink vaikščioti. „Pasakojo, kad į jį bėgęs sužeistas šernas tiesiog prapuolė“, – teigė G.Anužis.

Giminaičiai, apibūdindami pradingusį M.Jazbutį, dirbusį tolimųjų reisų vairuotoju, neslėpė, kad šis buvęs gana intravertiško būdo. Nemėgo atvirauti. „Koks planas virė žmogaus galvoje – neįsivaizduojame“, – kalbėjo giminės.

Giminaičiams dar kilo mintis, kad pradingęs vyras gali būti kokioje apleistoje, negyvenamoje sodyboje. Todėl kreipiasi ir į gyventojus: jei kartais žino tokią sodybą – patikrinti ją, ar ten nėr žmogaus.

Kaip informuoja Klaipėdos apskrities VPK, vyras yra apie 178 cm ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, trumpų, žilų plaukų. Vilkėjo juoda striuke, juodais laisvalaikio batais, pilkomis kelnėmis, tamsiai mėlynais languotais marškiniais.

Jie prašo visus, turinčius bent kokią informaciją, kur galėjo lemiamą dieną nueiti M.Jazbutis, pranešti jiems, arba skambinti 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas