Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kriminalinė Lietuva. „Lidl“ kasoje strigus 50 eurų kupiūrai, kaunietė pasijuto nusikaltėle

Kas būtų, jei parduotuvėje atsiskaitant už prekes pinigų tikrinimo aparatas jūsų banknoto nepriimtų? Paduotumėte kitą? Deja, taip lengvai iš šios situacijos neišsisuktumėte. Apsaugos darbuotojas iškviestų policiją ir dalis jūsų dienos būtų sugadinta. „Pasijutau didžiausia nusikaltėle. Buvo gėda“, – 15min prisipažįsta į tokią situaciją pakliuvusi vienos Kauno įmonės vadovė Nijolė.
Lietuvos banke pristatytas naujas 50 eurų nominalo banknotas
Lietuvos banke pristatytas naujas 50 eurų nominalo banknotas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ši istorija 2019 m. sausio 4 d. rytą nutiko Kauno K.Baršausko g. veikiančiame prekybos centre „Lidl“, kai Nijolė su dar viena kolege užbėgo nusipirkti valymo priemonių. Kasoje ji padavė 50-ties „valdiškų“, kaip pati sako, eurų banknotą, tačiau pinigų tikrinimo aparatas atsisakė jį priimti. Moteris susimokėjo iš asmeninių lėšų ir jau buvo besisukanti eiti, kai staiga prie jos prišoko apsaugos darbuotojas, pareikalavęs kuo greičiau jam pateikti nepriimtą banknotą.

„Jis nubėgo prie kitos kasos, patikrino kitu aparatu – išspjovė taip pat. Nieko nepaaiškino, tik informavo, kad kviečia policiją. Pasakė, kad 50 eurų – padirbti. Nors tai turėtų nustatyti ekspertai. Neprisistatė, 50 eurų įsidėjo į kišenę. Sakiau, gerai, palieku savo kontaktus, policija susisieks, nes manęs, kaip įmonės vadovės, laukia svarbūs keli susitikimai, tačiau apsauginis, pasijutęs didžiausiu viršininku, manęs niekur neišleido. Liepė laukti. Neva policija išrašys pateisinančią pažymą, kodėl nepasirodžiau darbe. Dar papasakojo, toks pykčio pilnas, kad pats banke buvo atsidūręs tokioje situacijoje. Maždaug kentėjau aš, dabar kentėk tu. Lyg kerštas. Džiaugėsi, kad įkliuvau. Tikino, kad po to įvykio net pinigų tikrinimo aparatą įsigijo.

Likau stovėti prie tų kasų, visi žiūrėjo kaip į kokią vagilką. Du „Lidl“ darbuotojai priėjo ir paklausė, kas nutiko. Man buvo šokas. Jaučiau didžiulę gėdą, buvo itin nemalonu“, – istoriją ėmė pasakoti Nijolė.

„Kriminalinė Lietuva“ – didžiausią atgarsį 15min portale sulaukusių kriminalinių istorijų ciklas. Tai įvykiai, kurie paliko žymę Lietuvos teisėsaugos istorijoje: savo aplinkybėmis, o kartais ir banaliu brutalumu. Šis tekstas buvo publikuotas 2019-02-17.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas