Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvaišalus iš Graikijos siuntęsis vilnietis išgirdo teismo verdiktą

Vilniaus apygardos teismas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių, psichotropinių medžiagų kiekiu, narkotinių ir psichotropinių medžiagų kontrabandos, neteisėto kanapių auginimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu pripažino vilnietį S. S., jam skirta aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė.
Haliucinogeninė grybiena
Haliucinogeninė grybiena (asociatyvi nuotr.) / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Baudžiamosios bylos duomenimis, S. S. iki 2023 m. rugsėjo 4 d. neteisėtai įsigijo, siuntė ir laikė labai didelį kiekį narkotinių ir psichotropinių medžiagų. Vyras įgijo beveik 500 gramų kristalinės psichotropinės medžiagos, kurią į Lietuvą parsisiuntė iš Graikijos.

Atliekant kratas kaltinamojo gyvenamojoje vietoje, policijos pareigūnai surado ir paėmė didelį kiekį įvairių rūšių narkotinių ir psichotropinių medžiagų – LSD, kokaino miltelių, kanapių dervos, glotniagalvių genties grybų ir kt.

Nustatyta, kad vyras ne tik įsigijo didelius kiekius narkotinių medžiagų, bet ir savo sodo sklype neteisėtai augino 13 kanapių daigų, pažeisdamas Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimus.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, S. S., neturėdamas leidimo, disponavo šaunamuoju ginklu – pramoninės gamybos dujiniu pistoletu. Dujinį pistoletą ir jam pritaikytą šovinį, policijos pareigūnai surado ir paėmė kratų metu.

Vilniaus apygardos teismo 2024 m. spalio 24 d. nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, asmuo yra nekaltas, kol jo kaltumas nėra įrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai