Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kybartuose muitininkams vienas po kito įkliuvo vaistus slėptuvėse gabenę vyriškiai

Savaitgalį Kybartų kelio poste muitinės pareigūnams įkliuvo du vyriškiai, bandę iš Kaliningrado srities neteisėtai į Lietuvą įvežti įvairiose automobilių slėptuvėse slepiamus rusiškus vaistinius preparatus, – pranešimu spaudai informuoja Kauno teritorinė muitinė.
Muitininkų sulaikyti nelegalūs vaistai
Muitininkų sulaikyti nelegalūs vaistai / Kauno teritorinės muitinės nuotr.

Du mūsų šalies piliečiai vienas po kito į Kybartų kelio postą atvyko šeštadienio, gruodžio 9-osios, vakarą. Ir abu, kaip susitarę, bandė suklaidinti muitinės pareigūnus, teigdami, kad su savimi nesiveža jokių muitinės kontrolei būtinų pateikti prekių.

Kauno teritorinės muitinės nuotr./Muitininkų sulaikyti nelegalūs vaistai
Kauno teritorinės muitinės nuotr./Muitininkų sulaikyti nelegalūs vaistai

Tačiau, įvertinę galimą riziką ir įtardami, kad transporto priemonėmis gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, muitininkai nusprendė vyriškių vairuojamus automobilius patikrinti detaliau.

Patyrusių pareigūnų dėka Vilkaviškio raj. gyventojo automobilyje „Volkswagen Passat“ keleivio oro pagalvės vietoje įrengtoje slėptuvėje buvo rasta 213 pakuočių įvairių rūšių rusiškų vaistinių preparatų, o kaunietis 188 pakuotes vaistų nuo muitinės kontrolės slėpė automobilyje „Ford Galaxy“ tarp asmeninių daiktų.

Neteisėtai gabenti vaistai sulaikyti, šiuo metu dėl įvykio atliekamas tyrimas.

Lietuvos muitinė primena: nuo šių metų lapkričio 1 dienos fizinis asmuo, atvykdamas į Lietuvą iš ne ES šalių, turi teisę individualioms reikmėms įsivežti ne daugiau kaip 10 vaistų pakuočių vieną kartą per mėnesį (su tam tikromis išimtimis), o jei gydymui reikia didesnio kiekio, asmuo privalo turėti gydytojo pažymą.

Šiuo atveju jis galės vežtis ne didesnį nei joje nurodytą kiekį ir ne ilgesniam nei 6 mėnesių laikotarpiui ir pažymos galiojimo laikotarpis turi būti nepasibaigęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai