Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Kybartuose sulaikytas jūreivis iš Latvijos, mėginęs į Rusiją išvežti 10 tūkst. eurų

Lietuvos muitininkai Vilkaviškio rajone, Kybartuose, sulaikė jūreivį iš Latvijos, mėginusį į Rusiją išvežti 10 tūkst. eurų, trečiadienį pranešė muitinė.
Muitinės nuotr.
Muitinės nuotr.

Anot jos, 10 tūkst. eurų kontrabanda sulaikyta praėjusią savaitę, pinigai aptikti į Rusijos Kaliningrado sritį vykusio Latvijos piliečio asmeniniame bagaže.

Birželio 13 dieną, apie 13 val., į Lietuvos ir Rusijos pasienyje esantį Kybartų kelio postą automobiliu „Lexus“ atvažiavęs Latvijos pilietis pareigūnams tvirtino nieko draudžiamo nevežantis, deklaravo turįs 30 eurų. Jis tvirtino esąs laisvai samdomas jūreivis, dirbantis taip pat ir Rusijos laivuose.

Detaliai patikrinę automobilį pareigūnai aptiko 10 tūkst. eurų, jie buvo suvynioti vyro drabužiuose. Taip pat rasti 305 Rusijos rubliai.

Grynųjų pinigų kontrabanda ir automobilis buvo sulaikyti, o Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pažeidėjui už kontrabandos gabenimą gresia bauda, tačiau pinigai gali būti ir gražinti, jei jis pateiks lėšų kilmę įrodančius dokumentus.

Asmenys, išvykstantys ar atvykstantys iš trečiųjų šalių į Lietuvą ir gabenantys 10 tūkst. eurų ir didesnę grynųjų pinigų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta), privalo ją deklaruoti muitinės įstaigoje be atskiro muitinės pareigūno reikalavimo.

Pernai Muitinės kriminalinės tarnyba pradėjo 32 ikiteisminius tyrimus dėl grynųjų pinigų kontrabandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius