Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laiku sūnaus neišauklėjęs anykštėnas surengė dvigubą pamoką, kurią jo Mindaugas įsiminė ilgam

Neklusnaus ir į agresiją linkusio jauno vyro atgaila neišgelbėjo – už smurtą prieš tėvą bei pasivažinėjimą neblaiviam mopedu jį greitai atsivijo bausmė.
Sprukusį mopedo vairuotoją policininkai vijosi bėgdami
Asociatyvi iliustracija / Lietuvos policija

Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmuose pagreitinto proceso tvarka išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje 32 metų Anykščių rajono gyventojas Mindaugas Miškinis pripažintas kaltu dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo savo šeimos nariui bei transporto priemonės vairavimo esant neblaiviam.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje per 5 dienas atliko Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Arvydas Miečius.

Į teisiamųjų suolą Mindaugas Miškinis pateko dėl gegužės 2-osios įvykių. Tos dienos pavakarę į namus grįžęs girtas vyras ketino dar kažkur išvažiuoti automobiliu. Tai pamatęs tėvas paėmė iš jo raktelius, kad sūnus neblaivus nevairuotų. Įpykęs M.Miškinis kumščiu smogė tėvui į veidą, sėdo ant mopedo ir išvažiavo.

Nuo sūnaus nukentėjęs vyras iškvietė policijos pareigūnus. Šiems atvažiavus ir aiškinantis įvykio aplinkybes, mopedu parvažiavo M.Miškinis.
Pareigūnams patikrinus jo būseną, vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,92 promilės). Todėl buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ne tik dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo, bet ir vairavimo esant neblaiviam.

M.Miškinis savo kaltę visiškai pripažino, o nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės yra aiškios, todėl prokuroras A.Miečius kreipėsi į Utenos apylinkės teismo Anykščių rūmus, prašydamas bylą išnagrinėti pagreitinto proceso tvarka.

Gegužės 11 dieną teismas paskelbė M.Miškiniu apkaltinamąjį nuosprendį. Jam skirta 1 tūkst. 400 eurų dydžio bauda, viešieji darbai 4 mėnesių laikotarpiui (dirbant po 20 valandų per mėnesį). Anykštėnui taip pat uždrausta 1 metus vairuoti kelių transporto priemones bei konfiskuotas jam priklausantis mopedas, kuriuo jis neblaivus važinėjo, penktadienį praneša prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento