Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje nuo vagišių nukentėjo jaunieji Lietuvos buriuotojai

Latvijoje, Kuiviži, čempionate dalyvavę jaunieji buriuotojai iš Klaipėdos sporto mokyklos „Žiemys“ nukentėjo nuo ilgapirščių – kažkas pavogė trijų katerių variklius. Variklio neteko ir „Žiemio“ mokykla.
Vagys iš viso išlupo tris variklius iš katerių.
Vagys iš viso išlupo tris variklius iš katerių. / Mariaus Nagdasovo nuotr.

Septyni jaunieji „Optimist“ klasės buriuotojai ir jų treneris nuo praėjusios savaitės pabaigos dalyvauja čempionate Kuivižyje. Įprasta, kad varžybose ir treniruotėse jaunuosius sportininkus stebi treneris, plaukiantis kateriu.

„Be katerio treneris – kaip be rankų. Kateris padeda užtikrinti ir vaikų saugumą varžybų metu“, – patikslina dviejų jaunųjų buriuotojų mama Agnė Bukartaitė.

Trečiadienį turėjo būti paskutinė čempionato diena. Tačiau jį apkartino nemalonumas krante – pastebėta, kad pavogti trijų prišvartuotų katerių varikliai. „Žiemio“ treneris savo klubo vaikus stebi plaukdamas kitu kateriu.

Apie incidentą informuota Latvijos policija. „Tokio katerio variklio kaina siekia 7-9 tūkstančius eurų. Klubui, kuris visada balansuoja ant ribos, tai yra didžiuliai pinigai“, – teigė A.Bukartaitė.

Mariaus Nagdasovo nuotr./Apvogtas jaunųjų buriuotojų kateris
Mariaus Nagdasovo nuotr./Apvogtas jaunųjų buriuotojų kateris

Pats treneris Marius Nagdasovas pasakojo įtariantis, kad galėjo pasidarbuoti grupuotė, tikslingai žinojusi, ką vogti. Buvo ieškoma ir nendrynuose – gal varikliai kur paslėpti.

Buriavimo sezonas įprastai trunka iki spalio mėnesio. „Žiemio“ vadovams gali tekti ir skolintis katerį ar bent jau variklį.

Kreipiamasi ir į visus, palaikančius sportuojančius vaikus, ir prašoma prisidėti finansiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito