Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lavoriškių muitinėje – rūkalų prigrūstas vilkikas: kontrabandos vertė 1,7 mln. eurų

Dar prieš keletą metų tai būtų rekordinis kontrabandos sulaikymas: Lavoriškių kelio posto muitinės pareigūnams praėjusią savaitę įkliuvo beveik pusės milijono pakelių nelegalių cigarečių krovinys.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / MKT nuotr.

Beveik 1,7 mln. eurų vertės kontrabanda slėpta tarp bituminės dangos ir stiklo krovinio, kurį Rusijos pilietis tranzitu ketino vežti per Lietuvos teritoriją į Rusijos Kaliningrado sritį.

Krovininis vilkikas „Iveco“, vairuojamas Rusijos piliečio, į Lavoriškių kelio postą atvažiavo gruodžio 4 dieną, apie 5 val. ryto. Vairuotojas deklaravo važiuojantis iš Maskvos ir tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį ketinantis vežti bituminės dangos ir stiklo vatos krovinį.

Iš pirmo žvilgsnio mašinoje išties buvo deklaruotas krovinys, tačiau vos muitininkams pakėlus šoninį tentą, pastebėta, jog vidurinė puspriekabės dalis pilna cigarečių dėžių.

Iškrovus prekes, suskaičiuota, jog iš viso „Iveco“ gabeno 468 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“, „NZ gold“ ir „Minsk Capital“. Šių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,67 mln. eurų.

Vilkikas, krovinys ir cigaretės sulaikyti, sulaikytas taip pat ir „Iveco“ vairuotojas, o MKT Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas