Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lazdijų rajone pareigūnas sulaikymo operacijos metu šovė į įtariamąjį: priešinosi, bandė atimti ginklą

Policija aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas tarnybos metu, pirminiais duomenimis, šautuvu su dujiniu užtaisu sužeidė 41 metų įtariamąjį.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / VSAT archyvo nuotr.

Penktadienį platinamoje Policijos departamento svarbiausių praėjusios paros įvykių suvestinėje yra itin lakoniškas įrašas apie tai, kad spalio 15 d. apie 11 val. 20 min. Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate gautas pranešimas, jog tą pačią dieną apie 10 val. 50 min. dėl žaizdos krūtinėje į ligoninę pristatytas ir po med. apžiūros išleistas gydytis ambulatoriškai vyras (gim. 1979 m.). Renkama medžiaga pagal LR BK 140 str. 1 d.

Prie šios mįslingos žinutės PD suvestinė yra prierašas, kad įvykis kažkaip susijęs su valstybinės valdžios ir valdymo, teisėsaugos institucijų pareigūnais bei tarnautojais.

Išsamesnio komentaro policijos atstovai paragino kreiptis į pasieniečius.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis 15min patvirtino, kad sulaikymo metu buvo panaudotas tarnybinis ginklas. Teigiama, kad įtariamasis priešinosi aktyviais veiksmais, netgi bandė atimti pasieniečio šautuvą, bet pareigūnas suskubo jį panaudoti pirmas.

Šautuvas su dujiniu užtaisu padėjo sulaikomą asmenį sutramdyti, bet vyras buvo sužeistas, prireikė medikų. Tačiau, kaip teigiama, įtariamojo gyvybei pavojaus negrėsė ir negresia.

G.Mišutis 15min nedetalizavo, kad su įtariamaisiais kontrabandininkais pareigūnai susidūrė ne spontaniškai, budėdami, o iš anksto turėjo operatyvinės informacijos ir surengė pasalą, tikslinę sulaikymo operaciją.

„Kontrabanda pasiekė Lietuvą, buvo vykdoma jos sulaikymo operacija“, – sakė VSAT atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas