Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lažybų bendrovė gina savo reputaciją teisme – už laidas užsiprašė šešiaženklės sumos

15min žiniomis, Kauno apylinkės teismą pasiekė žinomos lažybų bendrovės „Top Sport“ šešiaženklis ieškinys. Tokiu būdu įmonė sureagavo į „YouTube“ kanale išplatintas laidas, kuriose neva žeminama bendrovės reputacija.
Lošimai
Lošimai / 15min.lt fotomontažas

Šį faktą 15min patvirtino Tautvilė Merkevičiūtė, Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene.

Paaiškėjo, kad Kauno apylinkės teisme yra gautas UAB „Top Sport“ ir šios bendrovės akcininko Gintaro Staniulio ieškinys dėl paskleistų žinių pripažinimo neatitinkančiomis tikrovės ir žeminančiomis asmens garbę bei orumą, dalykinę reputaciją, tokių žinių paneigimo, neteisėto atvaizdo panaudojimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

Ieškovų teigimu, atsakovai – S.K., E.M. ir L.U. svetainėje „YouTube“ viešai publikavo ir toliau publikuoja laidas „Atverstos kortos“, kuriose yra paskleista tikrovės neatitinkanti ir įmonės dalykinę reputaciją žeminanti informacija.

Laidos paskelbtos Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos „YouTube“ kanale. Ginčijami jų metų pašnekovų išsakyti teiginiai, kuriais lošimai galimai prilyginami narkotikų verslui, kriminalizuojami, kaltinama įtakos politikams darymu ir t.t.

Ieškiniu iš atsakovų – Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos ir trijų minėtų fizinių asmenų – prašoma iš viso priteisti 105 tūkst. eurų siekiantį neturtinės žalos atlyginimą.

Taip pat teismo prašoma įpareigoti atsakovus ištrinti nurodomus vaizdo įrašus, uždrausti naudoti ieškovo atvaizdą be rašytinio sutikimo ir priteisti visas bylinėjimosi išlaidas.

Kaip 15min informavo T.Merkevičiūtė, šiuo metu byloje yra nustatytas terminas atsiliepimams pateikti. Pirmojo posėdžio data dar nėra numatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas