Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis „pasižymėjo“ Ispanijoje: apsimesdavo turtingu rusu, apgavo keliasdešimt restoranų

50-metis lietuvis Aidas J. tapo tikru Ispanijos Kosta Blankos regiono restoranų siaubu. Jis buvo įvaldęs gebėjimą suvaidinti širdies smūgį ir tokiu būdu nemokėdavo už maistą ir gėrimus. Iš pradžių išsisukdavęs tik baudomis, galų gale vyras gavo ir laisvės atėmimo bausmę – 42 dienas kalėjimo.
Vaikštant po Alikantę
Vaikštant po Alikantę / V.Mikaičio nuotr.
Temos: 2 Ispanija Restoranas

Kaip praneša polsatnews.pl, remdamasis ispanų žiniasklaida, „Gastrojete“ pravardę gavęs vyras manė sukūręs idealų scenarijų, kuris jam leido pakankamai ilgai mėgautis nemokamu maistu.

Elegantiškai pasipuošęs 50-metis eidavo į restoranus, kur elgdavosi visiškai įprastai. Dažnai prisistatydavo esąs turtingas rusas, itin mėgstantis ispanišką virtuvę.

Tačiau kaskart, kai pasisotindavo, jis suvaidindavo nualpimą, o tada skųsdavosi rimtomis problemomis su širdimi. Išsigandę restoranų darbuotojai kviesdavo greitąją pagalbą, tačiau lietuvis, apsimesdamas, kad po truputį atsigauna, tiesiog išeidavo.

Vienos kavinės vadybininkas pasakojo, kad vaizdas buvęs teatrališkas – vyras apsimetė, kad nualpo, ir nugriuvo ant grindų.

Bet restoranų darbuotojai net ir supratę, kad yra apgauti, nelabai ką galėjo padaryti. Esą policija vyrui skirdavo tik baudą, kadangi nuostolis nebūdavęs didelis.

Taip vyras apgaudinėjo toliau – aferą tęsė apie kelis mėnesius, tad skaičiuojama, jog tokiu būdu jis apvogė apie 20 restoranų.

Vienas iš restoranų savininkų nusprendė bent jau įspėti kitus ir išsiuntė vyro nuotrauką į visus regiono restoranus. Tokiu būdu kolegos gavo įspėjimą būti atsargiems ir stebėti šį klientą. Taip ir nutiko, kad atėjęs į dar vieną maitinimo įstaigą jis buvo atpažintas ir tuo metu, kai mėgino apgauti vėl, buvo iškviesta policija.

Jo nusikalstama karjera baigėsi dėl daugybės nesumokėtų baudų. Vyras buvo sulaikytas, o teismas jam skyrė 42 dienas kalėjimo.

Kaip teigia vietos žiniasklaida, vyro teismo procesas per daug nesujaudino, jis tikino neatsimenąs, kas nutiko restoranuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito