Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas išnagrinėjo Pedagoginiame universitete studijavusio seksualinio maniako Arturo Vasilevskio bylą

Už šešių merginų ir moterų išprievartavimą nuteistas buvęs studentas Arturas Vasilevskis Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų nesugraudino.
Arturas Vasilevskis
Arturas Vasilevskis / Prokuratūros nuotr.

Kaip žinoma, 2011 m. rugsėjį Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad už šešių merginų ir moterų išprievartavimą tuometis VPU studentas A.Vasilevskis (gim. 1988 m.) turės kalėti 9 metus, pirmuosius 5 praleisdamas kalėjime, o 4 – pataisos namuose. Skirdamas šią palyginti švelnią bausmę, teisėjas atsižvelgė ir į tai, kad nuteistasis neseniai sukūrė šeimą.

Tačiau 2012 metų balandžio 16 d. Lietuvos apeliacinis teismas paskelbė, kad garsiajam seksualiniam maniakui sugriežtino bausmę – A.Vasilevskis pasiųstas kalėti net 12,5 metų. Tiesa, prokuratūra buvo prašiusi dar griežtesnės (14 metų) laisvės atėmimo bausmės.

Kasacinį skundą šioje byloje išnagrinėjusi LAT kolegija antradienio popietę paskelbė, kad jokių procesinių pažeidimų šioje byloje nepadaryta. Anot LAT, A.Vasilevskiui taikliai skirta būtent tokia byla, kokios vaikinas nusipelnė.

Kaip žinoma, šešių nukentėjusiųjų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti iš A.Vasilevskio iš viso buvo priteista 115,5 tūkst. litų (kompensacijos už moralinę žalą siekia nuo 10 iki 30 tūkst. litų). Ieškinius tik iš dalies patenkinę teisėjai tokias sumas nustatė atsižvelgdami į teismų suformuotą praktiką, taip pat nuteistojo turtinę padėtį, jo kaltę, žalos dydį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas