Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos banką paveikti žadėjęs Valdemaras Aleksiukas nuteistas už prekybą poveikiu

STT: Nuteistas asmuo, blefavęs apie ryšius su Lietuvos banko darbuotojais ir iš kredito unijos atstovo reikalavęs didelės vertės kyšio.
Lietuvos bankas
Lietuvos bankas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

2017 m. liepos 14 d. Vilniaus apygardos teismas kaltu dėl prekybos poveikiu stambiu mastu pripažino vilnietį Valdemarą Aleksiuką ir skyrė jam 4 metus laisvės atėmimo bausmę bei jos vykdymą atidėjo 3 metams. Taip pat nuteistasis privalės sumokėti į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą didesnę nei 940 eurų įmoką, pirmadienį praneša Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Iš vienos kredito unijos atstovų jis reikalavo didelės vertės – 70 000 eurų kyšio.

V.Aleksiukas buvo kaltinamas tuo, kad nurodęs, jog gali daryti įtaką Lietuvos banko Priežiūros tarnybai vadovaujantiems ir sprendimus priimantiems darbuotojams, iš vienos kredito unijos atstovų reikalavo didelės vertės – 70 000 eurų kyšio ir už tai žadėjo paveikti minėtus Lietuvos banko darbuotojus ir užtikrinti, kad Lietuvos bankas, atlikdamas veiklos priežiūrą ir nustatęs kredito unijos veiklos pažeidimus, neatšauktų pastarosios licencijos ir nesustabdytų veiklos. V.Aleksiukas, reikalaudamas duoti kyšį, siūlė ir savo, kaip tarpininko paslaugas, sutvarkant visas iškilusiais problemas, susijusias su Lietuvos banko patikrinimo metu minėtoje kredito unijoje nustatytais pažeidimais.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad V.Aleksiuko teiginiai apie jo ryšius su Lietuvos banko darbuotojais yra išgalvoti, o jokių realių sąsajų su pastaraisiais jis neturėjo.

Šis teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdyba, tyrimą kontroliavo ir kaltinimus teisme palaikė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas