Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:16

Lietuvos futbolo čempiono byla: šoko, šventė Naujus, kai staiga griebęs peilį nužudė seną draugą

Ne vieną kartą su „FBK Kaunu“ Lietuvos futbolo čempionų titulą iškovojusio, nacionalinei rinktinei atstovavusio Tado Papečkio, rodos, laukia ne vieneri metai už grotų. Buvęs futbolininkas pripažįsta nužudęs savo seną draugą, teisme ginčas vyksta, galima teigti, tik dėl žalos atlyginimo aukos šeimai dydžio. Kas gi lemtingąją Naujųjų metų naktį nutiko Papečkių šeimos namuose Ramučiuose?
Tadas Papečkys
Tadas Papečkys / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Šiuo metu Kauno apygardos teisme nagrinėjama žmogžudystės byla, kurioje itin sunkiu kaltinimu nužudžius ilgametį draugą kaltinamas daugkartinis Lietuvos futbolo čempionas bei LFF taurės laimėtojas – marijampolietis T.Papečkys.

46-erių metų sulaukęs buvęs sportininkas kaltinamas tuo, kad 2024 metų sausio 1 dieną apie 03.40 valandą savų namų, esančių S.Žukausko g. Ramučiuose, Kauno rajone, svetainėje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto dėl asmeninių nesutarimų su nukentėjusiuoju A.A. metu, tyčia vieną kartą buteliu sudavė į galvos sritį ir kartą dūrė peiliu į krūtinę, dėl ko įvyko vidinis nukraujavimas ir 57-erių metų auka mirė įvykio vietoje. Vėliau paaiškėjo, kad peiliu buvo kliudyta ir širdis.

Tai, kaip tuomet nurodė Lietuvos teisėsauga, buvo pirmoji 2024 metais šalyje užregistruota žmogžudystė.

Sulaikytam T.Papečkiui buvo nustatytas 2,1 prom. girtumas. Tyrimo metu jis savo kaltės neneigė. Už draugo nužudymą buvusiam sportininkui gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15-ikos metų.

Parodymų nedavė

Šis nusikaltimas jau buvo pradėtas nagrinėti teisme, apklaustas kaltinamasis, nukentėjusiosios – aukos žmona, mama ir sesuo, spalio 7 dieną buvo suplanuotos liudytojų apklausos, tačiau pasikeitus bylos teisėjui, teko viską pradėti iš naujo.

Pirmadienio posėdis prasidėjo vėliau, nes į jį vėlavo tiek prokuroras, tiek nesuimtas laikomas T.Papečkys. Šis manė, kad pasikeitus teisėjui, bylos nagrinėjimas spalio 7-ąją buvo atšauktas, nes į posėdį nebebuvo kviečiami liudytojai (viena iš jų – ir T.Papečkio žmona).

Teismo verdikto kaltinamasis laukia laisvėje. Iškart po nusikaltimo padarymo jis buvo kuriam laikui suimtas, tačiau netrukus paleistas iš suėmimo, pritaikius švelnesnes kardomąsias priemones – uždėjus apykoję, sumokėjus užstatą bei įpareigojus nuo 22 iki 6 val. būti namuose.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tadas Papečkys
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tadas Papečkys

Bylos nagrinėjimą perėmęs teisėjas Audrius Meilutis vėl nustatė T.Papečkio tapatybę. Paaiškėjo, kad buvęs futbolininkas praeityje teistas ne kartą, pastarąjį – 2019 m. spalį. Šiuo metu jis nurodė dirbantis pavežėju, gyvenantis Ramučiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne