Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuvos gyventojai masiškai gauna žinutes su kvietimu į nesankcionuotą protestą

Lietuvos policija savo „Facebook“ paskyroje pranešė, kad Lietuvoje masiškai siuntinėjamos žinutės su klaidinančia informacija apie planuojamą renginį pirmadienį vakare Katedros aikštėje.
Riaušės prie Seimo
Riaušės prie Seimo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

NATO viršūnių susitikimo išvakarėse lietuviai pradėjo masiškai gauti žinutes su kvietimu į nesankcionuotą renginį, kurio metu raginama liepos 10 dieną, 20 val. rinktis Katedros aikštėje su Lietuvos trispalvėmis.

Policija įspėja, kad tokiam renginiui jokie leidimai nėra išduoti ir ragina žmones išlaikyti budrumą bei nepasiduoti provokacijoms.

Platinamų žinučių pabaigoje matoma trijų raidžių kombinacija LŠS tarsi leidžia suprasti, kad šią akciją organizuoja Lietuvos šeimų sąjūdis, tačiau judėjimo atstovai šią informaciją paneigė ir teigė, jog tai – jų vardu organizuojama provokacija.

„Pranešame visuomenei, kad ką tik sukurtas netikras Lietuvos šeimų sąjūdžio puslapis. Jame mūsų organizacijos vardu skelbiami raginimai rengti mums nežinomus protestus NATO susitikimo Vilniuje metu. Oficialiai pareiškiame, kad su šiuo puslapiu, turinčiu tik 4 sekėjus, neturime nieko bendra. Tai provokacija prieš Lietuvos šeimų sąjūdį.

Dėl provokacijos kreipėmės į „Feisbuko“ administraciją, Generalinę prokuratūrą ir policiją“, – nurodė Lietuvos šeimų sąjūdis.

Tikrasis renginys, kuriam išduotas leidimas, vyks liepos 11-ą dieną, antradienį, 18.30 val. Lukiškių aikštėje. Žmonės čia kviečiami pasitikti iš Kijivo į Vilnių bėgikų nešamą Ukrainos vėliavą ir dalyvauti akcijos „Kelių vėliavą už Ukrainą“ baigiamajame koncerte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas