Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ligonio“ vaidmuo kainuos brangiai: Kauno policija nubaudė aukoti reikalavusį romą

Nuo balandžio 4 d. Kauno rajone, Akademijoje, pradėjusioje veikti parodoje „Ką pasėsi.. 2019“, apsilankė ir policijos pareigūnai. Buvo gautas pranešimas, kad parodos metu keletas asmenų įtartinai elgiasi, vaikštinėja, įkyriai prašo lankytojų juos paremti, reikalauja pinigų.
Romai Kaune
Romai Kaune/ Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į pranešimą buvo sureaguota nedelsiant. Atvykus į parodą, pastebėti keli asmenys, įkyriai reikalaujantys parodos lankytojų pinigų.

Policijos pareigūnai pirmiausia bandė sudrausminti asmenis ir paprašė jų išeiti iš renginio. Į pastabą nesureagavę romų tautybės asmenys buvo vėl pastebėti policijos pareigūnų, įžūliai prašantys lankytojų pinigų bei įtartinai besielgiantys.

Antrą kartą pastebėję pareigūnus asmenys nedelsiant pasišalino, tačiau vienam iš jų, gimusiam 1992 m., surašytas administracinių nusižengimų protokolas pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 str. 2 d. Už tai gresia bauda iki 600 eurų.

Masiniuose renginiuose, parodose apsilanko net keli tūkstančiai gyventojų, tad pasitaiko, kad tokiose žmonių susibūrimo vietose apsilanko ir ligotais apsimetantys, išmaldos reikalaujantys asmenys. Siekiant užtikrinti visų gyventojų ir turto saugumą, tokiuose renginiuose ir jų prieigose patruliuoja policijos pareigūnai.

Policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena gyventojams visuomet pastebėjus bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas