Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Liudijimas apie nužudytą 15-metę: per egzekucijos pauzę budeliai sprendė, baigti mušti ar užmušti

Tęsiama nagrinėti penkiolikmetės šiaulietės nužudymo byla, praneša Šiaulių apygardos teismas. Pastarajame posėdyje vieno kaltinamojo duoti parodymai šiurpina žiaurumu.
Įtariamųjų susirašinėjimai
Įtariamųjų susirašinėjimai / „Facebook“

Šiaulių apygardos teismas tęsia nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 2007-aisiais metais gimusi I. Z., 1999-aisiais ir 2004-aisiais gimę E. B. ir O. Ž. kaltinami itin žiauriu penkiolikmetės nužudymu bei 2001-aisiais metais gimęs E. Ž. – nusikaltimo ar nusikaltimą padariusio asmens slėpimu. Toliau apklausiami kaltinamieji.

Savo parodymus teismui davė kaltinamasis O. Ž.

Anot bendrininko, kita kaltinamoji nukentėjusiosios galvą lipnia juosta apvyniojo pati, draugę ji mušė ant jos atsisėdusi.

Bylą nagrinėjančiai teisėjų kolegijai šiaulietis pareiškė, kad savo kaltę pripažįsta. Maždaug tris valandas trukusioje apklausoje vaikinas papasakojo apie tragedija pasibaigusio vakaro aplinkybes, nurodė, kas, kaip ir kokius veiksmus atliko prieš auką.

Šiaulietis, atsakydamas į teismo proceso dalyvių klausimus, dažniausiai minėjo kaltinamosios I. Z. vardą – ji buvusi daugelio veiksmų iniciatorė.

O. Ž. negalėjo pasakyti, dėl kokių priežasčių lemtingąjį vakarą I. Z. užsipuolė savo draugę ir pradėjo ją mušti.

Kaltinamojo teigimu, iš pradžių jis pagalvojęs, kad merginos „draugiškai susidaužė“. Vaikinas tvirtino, kad nukentėjusiąją mušė jo brolio E. Ž. ir jų abiejų mamos kambariuose.

Nurodė, kad auką iš eilės mušė visi trys – I. Z., E. B. ir jis pats. Jo žodžiais, I. Z. nukentėjusiosios galvą lipnia juosta apvyniojusi pati, draugę mušė ant jos atsisėdusi. Kaltinamasis teigė, kad vienu metu I. Z. liepė jiems – O. Ž ir E. B. – palaikyti aukos rankas, tada jie ir užlipo ant nukentėjusiosios rankų riešų. O. Ž. negalėjo atsakyti į valstybinės kaltintojos klausimą, kodėl abu vaikinai pakluso jaunesnei už juos I. Z.

Svarstė nebemušti ir ją paleisti

Vienu metu šio kraupaus įvykio dalyviai tarėsi, ką toliau daryti su sumušta mergina – nebemušti ir ją paleisti? Tačiau buvo pasirinktas I. Z. pasiūlymas – nužudyti.

Kaltinamasis prasitarė, kad nuo vykusio vaizdo vienu metu jį pradėjo pykinti: teko eiti į virtuvę atsigerti šalto vandens.

Kaltinamasis sakė, kad tą vakarą jis buvo užsimovęs statybines pirštines. Metalinį strypą ir baslį atnešęs jis, taip padaręs po to, kai buvo nutarta aukos „atsikratyti“.

Teigė, kad nuo vykusio vaizdo vienu metu jį pradėję pykinti, teko eiti į virtuvę atsigerti šalto vandens. O. Ž. sakė, kad egzekucijos metu I. Z. draugę privertė parašyti raštelį, kad ji neturinti pretenzijų dėl sumušimo ir dėl vėliau sudaužyto jos mobiliojo ryšio telefono.

Atsinešė meškiuką, prie aukos kūno „meldėsi“

Kaltinamojo teigimu, viskas truko nuo dviejų iki trijų valandų. Jo žodžiais, po visko, kas įvyko, atsipeikėjusi I. Z. pasakė, kad „atsikratė geros draugės“, ir pravirko. O. Ž. teigimu, kai auka buvo jau nebegyva, kaltinamoji I. Z. liepė atnešti žaislinį meškiuką prie aukos ir pasimelsti.

Jie taip ir padarę.

Teismas atkreipė dėmesį, kad kai kurie O. Ž. parodymai, duoti ikiteisminio tyrimo metu ir teisiamajame posėdyje, skiriasi. Pavyzdžiui, per ikiteisminį tyrimą O. Ž. sakė, kad nukentėjusiajai sudavė vieną smūgį, o teisme jis tvirtino sudavęs 4 smūgius. Kaltinamasis teigė, jog teisingi parodymai yra tie, kuriuos jis teikia dabar, teisme nes tikisi švelnesnės bausmės.

Anksčiau įvykusiame teisiamajame posėdyje parodymus davė O. Ž. brolis E. Ž., dar anksčiau apklausti liudytojai. Artimiausiame teisiamajame posėdyje, birželio 26 dieną, numatyta apklausti kaltinamąją I. Z.

Įsiviliojo į būstą

Visuomenėje itin didelio atgarsio sulaukęs nusikaltimas padarytas 2022 metų liepos 4 dieną Šiaulių mieste, Gegužių gatvėje esančiame viename bute.

Mergina ir du jaunuoliai yra kaltinami tuo, kad jie lemtingąją dieną, veikdami bendrininkų grupėje, būdami apsvaigę nuo narkotinių medžiagų – tai turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui – susitarę ir veikdami vieninga tyčia kartu, pakvietę 2006-aisiais metais gimusią merginą į butą.

Neleisdami išeiti ir atėmę iš jos telefoną, bendrais veiksmais panaudojo fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją – kelių valandų laikotarpiu aukai suduodami bendrai daugybinius smūgius kumščiais, kojomis, pailgos formos kietu buku ar briauną turinčiu daiktu, pagaliais į galvą ir kitas kūno vietas, spaudžiant pagalvę ant merginos veido, įkišę skudurą į burną bei apvynioję lipnia juosta jos rankas ir galvą, taip intensyviu mušimu ir daugybiniais sužalojimais nukentėjusiajai sukėlė didelį fizinį skausmą bei kančias.

Primityviai atsikratė kūno

Nuo patirtų sužalojimų penkiolikmetė mirė įvykio vietoje. Nužudytosios kūną suvynioję į kilimą ir kitus audinius, kurie buvo įvykio vietoje, kaltinamieji kartu su dar vienu jaunuoliu, kuris yra kaltinamas nusikaltimo slėpimu, nužudytosios kūną išnešė prie daugiabučio namo kieme stovėjusių konteinerių.

Tą pačią dieną, apie 21.30 val., nužudytosios merginos kūnas buvo rastas atvykusių policijos pareigūnų.

Trys kaltinamieji asmenys anksčiau neteisti, ketvirtasis kaltinamasis praeityje teistas ir pripažintas recidyvistu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne