Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

M.Gabrilavičius atsidūrė teisėsaugos akiratyje: jo teiginius apie karą vertina prokurorai

Aktyvus šeimų maršų rėmėjas, portalo minfo.lt direktorius Marius Gabrilavičius, save pristatantis psichoterapeutu, šįkart atsidūrė teisėsaugos akiratyje. Anksčiau pasisakęs prieš LGBTQ+, „leftistus“, vakcinas nuo koronaviruso, šįkart jis nutarė pasisakyti už V.Putino pradėtą karą prieš Ukrainos žmones.
Gabrilavičiaus įrašas
M.Gabrilavičiaus įrašas / „Facebook“ nuotr.

M.Gabrilavičiaus „Facebook“ paskyroje vasario pabaigoje buvo pastebėtas pareiškimas apie tai, kad UkrainojeRusijos pradėtas karas, jo žodžiais, visai ne karas. Aistras sukėlė M.Gabrilavičiaus pasisakymas, kad tai tėra „valdžios struktūrų išvalymas nuo leftistinių padugnių, tarnaujančių ne žmonėms, o žalingoms žmonijai korporacijoms“.

Kaip paskelbė jarmo.net, portalo redaktorius Jonas Valaitis, pamatęs internete M.Gabrilavičiaus neapykantą kurstančius pranešimus, jis nutarė kreiptis į teisėsaugą. Pirmą kartą, dar kovo mėnesį, skundas buvo atmestas, tačiau Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus vyriausiasis prokuroras Eugenijus Papučka nusprendė vis tik tyrimą pradėti.

„Vertinant pareiškime pateiktus duomenis nėra jokio pagrindo manyti, kad jie būtų akivaizdžiai neteisingi. Tik pradėjus ikiteisminį tyrimą, galima nustatyti, ar veiką galima kvalifikuoti kaip nusikalstamą. Tam reikalinga nustatyti, ar paskleista informacija buvo vieša, asmens, talpinusio informacija, motyvus, tikslus, taip pat, esant reikalui atlikti specialų objektų tyrimą, siekiant nustatyti, ar pasisakymus galima vertinti kaip neapykantos kalbą, nukreiptą prieš tam tikrai asmenų grupes“, – J.Valaičiui skirtame nutarime teigė prokuroras E.Papučka.

15min susisiekus su Generaline prokuratūra buvo gautas patvirtinimas, jog ikiteisminis tyrimas dėl, įtariama, neapykantos kurstymo (pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 2 d.) buvo pradėtas šių metų balandžio 11 d., tačiau įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

Sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą buvo priimtas susipažinus su pagal pareiškėjo skundą surinkta medžiaga ir panaikinus policijos nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą.

Prokuratūros vertinimu, tik pradėjus ikiteisminį tyrimą ir atlikus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus galima nustatyti, ar padarytą veiką galima kvalifikuoti kaip nusikalstamą, ar pasisakymus galima vertinti kaip neapykantos kalbą, nukreiptą prieš tam tikras asmenų grupes.

Šiuo metu atliekami proceso veiksmai, kurie yra neviešintini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas