Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mašiną pardavinėjantį lietuvį bandė apgauti aferistai iš karo zonos Ukrainoje

Galutinai įsitikinęs, kad jį buvo bandoma „išdurti“, automobilio pardavėjas savo „pirkėjui“ iš Ukrainos nesusilaikė originalo kalba neparašęs: „Слава Україні! Героям слава!“ (liet. „Šlovė Ukrainai! Šlovė herojams“). Laimingai pasibaigusi Vytauto istorija prasidėjo tuomet, kad jis patalpino į internetą skelbimą apie parduodamą „Volkswagen“ automobilį.
„PayPal“
„PayPal“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Netrukus elektroniniu paštu lietuvis sulaukė susidomėjusio pirkėjo iš užsienio užklausimo. Vyras, kuris domėjosi VW, prisistatė Phillips Thoawe vardu.

Užsienietis tikino pagal skelbimą labai susižavėjęs parduodama transporto priemone ir norįs kuo greičiau ją įsigyti. 

„Ar seniai esate šio automobilio savininkas? Kokia būtų galutinė kaina? Ir galbūt jus turėtumete daugiau šio automobilio nuotraukų?“, – rašydamas laiškelius angliškai, itin susidomėjusį pirkėją ir toliau vaidina aferistas.

Vytautas, regis, atvirai papasakoja ir paaiškina visas mašinos pardavimo aplinkybes: šią transporto priemonę jis turi trejus metus. Teko atlikti kapitalinį variklio remontą, tačiau tai nebuvo sudėtinga, nes pats yra meistras. Galutinė kaina – 1 750 eurų. Už šią sumą pirkėjui priklausys ir papildomas žieminių padangų komplektas.

Nuotraukos, kurios patalpintos į skelbimą, yra tikros, jose puikiai matosi visi kėbulo defektai. Mašina parduodama, nes dabar jam reikia didesnės.

Vytauto paaiškinimai įtaigūs, tačiau net ir priešingu atveju užsienietis neprarastų noro pirkti šį VW, nes, kaip paaiškės jau netrukus, turi visai kitokių tikslų.

Ph.Thoawe pareiškė, kad pirks automobilį jo net neapžiūrėjęs, nes linkęs patikėti pardavėju, jog transporto priemonė neturi jokių paslėptų defektų. Pirkėjas pasiūlo sandorio schemą: jis perves Vytautui per PayPal sistemą iš viso 2 250 eurų – papildomi 500 eurų skirti apmokėti automobilio pervežimui iš Lietuvos į Ukrainą.

Jis tikina, kad pirkėjas visus pinigus gaus nedelsiant po to, kai perves minėtus 500 eurų transportavimo įmonei. Esą tokia PayPal tvarka – kol pardavėjas nepadaro savojo pavedimo, negauna ir pirkėjo siunčiamų lėšų.

Ph.Thoawe nurodo rekvizitus, ir išsiduoda esąs aferistas, liepdamas Vytautui pervesti pinigus ne per PayPal, o per „Western Union“.

Name: MALAHOVA MARINA 
City : Luhansk
State: Luhansk
Postal Code: 91051
Country: Ukraine

„Tokiais atvejais Western Union paslaugomis nėra naudojamasi. Pinigai keliauja tiesiogiai iš banko sąskaitos į kitą banko sąskaitą“, – atsakymą aferistui nusiuntė budrus pardavėjas iš Lietuvos, apsidžiaugęs, kad neužkibo ant šio kabliuko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito