Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mato paieškų koordinatorė negali tylėti: „Padėkime – ištikus bėdai, pagalbos sulauksime ir patys!“

Artėja 10-oji para, kai toliau ruošiamasi ieškoti sostinėje dingusio Mato Kalinausko – ir savanoriai, ir tarnybos žada nenuleisti rankų tol, kol 15-metis atsiras. „Facebook“ grupėje „Mato paieška“ šią misiją koordinuojanti Neringa Gujienė antradienio vakarą motyvuotai prabilo, kodėl visuotinė pagalba dabar yra labai reikalinga.
Temos iliustracija: Mato paieška
Temos iliustracija: Mato paieška / Iliustracija iš „Facebook“ Mato paieškų grupės

Turbūt kiekvienas kažkada esame susimąstęs, kad „taip tai jau man tikrai niekad nenutiks“. Gyvename ramiai ir nevertiname kiekvienos patiriamos akimirkos su artimaisiais, kuomet ištinka stipriai gyvenimą supurtantis įvykis, socialiniame tinkle filosofiškai pradedamas Mato Kalinausko paieškas koordinuojančios Neringos Gujienės įrašas.

„Šiandien eina 9-a para, kai ieškome dingusio Mato. Savanoriškai į paiešką įsitraukę šauliai, Raudonojo Kryžiaus savanoriai ir gyventojai kasdien tikrina Neries krantines, plaukia valtimis, baidarėmis, kelia dronus, siūlo visą kitą turimą pagalbą.

Savanoriškai susibūrusi paieškos koordinavimo komanda nuolat dirba. Ieškome galinčių paieškoje dalyvauti žmonių, tikriname turimus resursus, ieškome naujų.

Tarpusavyje mokomės iš praeities patirčių ir strateguojame paiešką pagal turimas galimybes. Stengiamės iš visos širdies padėti nelaimės ištiktai šeimai“, – rašoma „Facebook“ grupėje „Mato paieška“.

Jau ne pirmą sykį akcentuojama: kaip ir kiekvienoje paieškoje, žmogiškasis resursas yra ribotas. Mato šeima labai dėkoja visiems prisidėjusiems ir labai kviečia visus padėti rasti dingusį vaiką:„Savanorių visad trūksta. Dirbame nuolat, kad tik turėtume pakankamai žmonių, kurie galėtų prisidėti prie paieškos ir joje dalyvauti.

Tu mums esi labai reikalingas.

Tavo net ir menkiausias indėlis yra neaprėpiamai svarbus.“

Primenama: prisidėti gali sausumoje, vaikščiodamas Neries krantine. „Neries krantinės yra padalintos segmentais, išsirink sau tinkamą, užsiregistruok“, – ragina koordinatorė

Eidamas naudok „Mantrailing“ programėlę, baigęs maršrutą atsiųsk failą mums į el. paštą paieskalietuvoje@gmail.com.

Skamba ir raginimas prisidėti prie paieškos vandenyje penktadienį (spalio 11 d.)

Vėl renkami savanoriai, galintieji plaukti baidarėmis (orientyrai – apie 11 val., prie Baltojo tilto).

„Duok žinią apie save komentaruose ar asmenine žinute. Su užsiregistravusiais savanoriais susisieksime patikslinti detalių.
Prisidėk prie paieškos aktyviai skleisdamas apie ją žinią. Dalinkis su šeima, draugais, artimaisiais. Vertiname kiekvieną pasidalinimą soc. tinkluose, mums labai svarbu, kad kuo daugiau žmonių išgirstų prašymą prisidėti prie paieškos“, – skatinamas pagalbininkų aktyvumas.

Konstatuojama, kad jau esame ne kartą įsitikinę, jog mūsų bendruomenė vieninga: „Padėkime vieni kitiems taip, kad patys galėtume būti ramūs, jog ištikus bėdai pagalbos sulauksime ir patys. Dėkojame, kad prisidedate.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas