Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 07 19 /15:49

Matuko nužudymu kaltinami jo motina M.Kaziukaitytė ir jos sugyventinis G.Kontenis liks už grotų

Trečiadienį Kauno apygardos teisme svarstytas kardomosios priemonės pratęsimas vaiko nužudymu Kėdainiuose kaltinamai mamai Monikai Kaziukaitytei ir jos sugyventiniui Gediminui Konteniui. Jie už grotų liks dar trims mėnesiams.
Gediminas Kontenis ir Monika Kaziukaitytė
Gediminas Kontenis ir Monika Kaziukaitytė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į butą Kėdainiuose greitosios pagalbos medikai buvo iškviesti šiemet, sausio 25 vakarą, prieš pat vidurnaktį. Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs Gediminas Kontenis teigė, kad mažametis nebekvėpuoja, jį sumušusi motina. Atskubėję medikai vaiką skubiai išgabeno į ligoninę, tačiau mažiau nei po dviejų parų jis Kauno klinikų Vaikų reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje mirė.

Įtarimai krito ant 23-ejų metų vaiko mamos Monikos Kaziukaitytės ir jos anksčiau dukart teisto 28-erių metų sugyventinio G.Kontenio. Jiems netrukus buvo pateikti įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio vaiko, kuris yra šeimos narys, itin žiauraus nužudymo. Ekspertai nustatė, kad vaikui buvo suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą. Tokių smūgių buvo apie 10. Vaikas telefono įkroviklio laidu, diržu, rankomis buvo mušamas kelias valandas.

Berniukas mirė dėl sunkios galvos traumos, kraujui išsiliejus į smegenis.

Liepos pradžioje surinkus visus įrodymus ir baigus įtariamųjų apklausas byla perduota į teismą, tačiau baigiantis suėmimo terminui ir nespėjus paskirti posėdžių datos prokurorams teko kreiptis dėl kardomosios priemonės pratęsimo.

Į teismą G.Kontenis ir M.Kaziukaitytė atvežti vienu konvojaus automobiliu.

Pirmasis į salę atvesdintas G.Kontenis. Konvojaus pareigūnams į salę atvedus M.Kaziukaitytę šis pradėjo šaukti, kad nenori su vaikžude sėdėti vienoje sulaikymo patalpoje. Moteris pasodinta šalia savo advokatų ir konvojaus pareigūnų.

Žurnalistams bandant kalbinti kaltinamuosius, abu apie savo vaidmenį vaiko nužudymo byloje kalbėti nepanoro. Ypač savimi pasitikintis G.Kontenis pareiškė, kad kalbėsis tik su Lietuvos nacionalinės televizijos žurnalistais, visi kiti, esą, tendencingi jo atžvilgiu.

VIDEO: Gediminas Kontenis ir Monika Kaziukaitytė Kauno teisme

Prasidėjus posėdžiui prokuroras Vytautas Gataveckas paprašė teismo pratęsti suėmimo terminą dar trims mėnesiams. M.Kaziukaitytės advokatas šiam prašymui paprieštaravo. Jo teigimu, M.Kaziukaitytė iki nusikaltimo padarymo turėjo darbą, turi artimuosius, pas kuriuos gali gyventi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamieji teisme
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kaltinamieji teisme

Tuo tarpu G.Kontenis rėžė iš anksto pasiruoštą kalbą.

„Suprantu, kad kardomosios priemonės nėra bylos svarstymas. Tačiau prašau teismo atsižvelgti į tai, kad nesu pagrindinis veiksnys nužudymo byloje. Suprantu, kuo esu kaltinamas, ir aiškiai pasisakiau duodamas parodymus. Byloje nėra duomenų kad galiu bėgti, slėptis ar daryti poveikį byloje dalyvaujantiems asmenims“, – sakė G.Kontenis.

Kaltinamasis prašė kardomąją priemonę pakeisti į švelnesnę, pavyzdžiui – apykojės naudojimą

G.Kontenis taip pat apeliavo į teismą sakydamas, kad jo kardomosios priemonės sušvelninimas būtų naudingas ir mokesčių mokėtojams.

Teismas padarė pertrauką. Verdiktas bus paskelbtas 15 valandą 30 minučių.

Po pertraukos susirinkusi teismo kolegija vaiko nužudymu kaltinamai porelei paskelbė verdiktą. Advokatų ir pačių kaltinamųjų argumentai dėl suėmimo teisėjų neįtikino. Suėmimas pratęstas trim mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas