Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 08

Mažamečių mamas internete persekiojantis apsimetėlis: „Ar matai jų kūnus? Jau bręsta?“

Socialiniuose tinkluose pradėjo siautėti netikra anketa, pasidabinusi vogtomis realių „Facebook“ vartotojų nuotraukomis, iš kurių rašinėjamos įtartinos žinutės – moterys sulaukia pasiūlymų dalyvauti fotosesijose, o vėliau keistai pradedama kalbėti apie jų vaikus. Klausinėjama, ar jie maudomi, ar mamos mato jų intymias vietas ir kitų subtilių klausimų. Moterys sunerimusios ir svarsto, kad po moters vardu pavadinta anketa galimai slepiasi piktų kėslų turintis vyras.
Priekabiautojas internete
Priekabiautojas internete / 123RF ir susirašinėjimų nuotr.

Bene pirmoji žinutėmis su netikra anketa, vardu Viktorija, pasidalinusi mergina 15min teigė, kad neprisimena, ar buvo priėmusi „Viktoriją“ į „Facebook“ draugus. Mat gauna daug kvietimų ir žinučių – aktyviai dalyvauja „TikTok“ platformoje, todėl sulaukia nemažai dėmesio ir feisbuke. Panelė taip pat pastebėjo, kad nemažai žinučių čia rašo ir sukčiai, norintys išvilioti pinigus.

Vis dėlto iš „Viktorijos“ ji susilaukė kiek kitokių žinučių. Po paprasto pasisveikinimo merginos buvo paklausta, ar ji turi vaikų, o šiai perklausus, kodėl turėtų atsakyti į tokį asmeninį klausimą nepažįstamam žmogui, „Viktorija“ rėžė, kad yra neva fotografė ir feisbuko administratorė, todėl, jei mergina neatsakys, bus išmesta iš „Facebook“ platformos. Nepabūgusi neatsakyti į svetimo žmogaus užduodamus intymius klausimus, jauna moteris buvo užblokuota.

Moterų ekranų nuotraukos/Susirašinėjimas
Moterų ekranų nuotraukos/Susirašinėjimas

Kita susirašinėjimu „Facebook“ grupėje „Aferistai.Sukčiai.Apgavikai“ moteris pasidalino, jog jai buvo pasiūlyta sudalyvauti fotosesijoje, o šiai atsisakius, „Viktorija“ iškoneveikė moterį, išvadino kvaila ir narkomane bei pareiškė „su psichinėmis nebendraujanti“.

Čia pat susirašinėjimais ėmė dalintis ir kitos šios „Facebook“ grupės narės, su kuriomis susisiekė „Viktorija“. Vienos jų taip pat iškart buvo paklausta, ar šioji turi vaikų, tačiau narė kaip mat atsakė rašiusiajai, jog jos anketa paviešinta. Taigi visi žino, kad „ji“ rašo „visoms iš eilės“. Moteris pasakė neprivalanti atsakinėti į „Viktorijos“ užduodamus klausimus, tačiau šioji nepasidavė:

„Ir? Kokiame pasaulyje gyveni, tu, s**rauka?“

Vėliau „Viktorija“ ėmė rašyti, kad moteris yra perduota e-policijai dėl vaikų tvirkinimo, be to, „visi žino“, kad neva jos vyras yra pedofilas.

Pastaroji „Viktorijos“ žinutė taip pat buvo įžeidžianti. Čia jų susirašinėjimas ir baigėsi.

Moterų ekranų nuotraukos/Susirašinėjimas
Moterų ekranų nuotraukos/Susirašinėjimas

Klausimai apie nuogus vaikų kūnus

Tačiau dar nemalonesnis pabendravimas ištiko jauną mamą, kuri, paklausta, ar turi vaikų, atsakė, kad taip.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito