Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mažeikiuose sudaužyti 9 automobiliai – agresyvaus kaltininko nė nebandė stabdyti

Mažeikiuose esančioje stovėjimo aikštelėje sekmadienį nežinomas vairuotojas apgadino aštuonis svetimus automobilius. Įtariamojo masinės avarijos kaltininko tebeieško policija. Tarnybas iškvietęs gyventojas, atsižvelgęs į kelių erelio agresyvumą, visų pirma pasirūpino savo saugumu, teisingumo vykdymo misiją patikėdamas profesionalams.
Įvykio vietoje
Mažeikiuose stovėjimo aikštelėje apgadinti aštuoni čia palikti automobiliai. / Vido Stankaus / santarve.lt

Incidentas įvyko sekmadienį, apie 13.40 val., M.Daukšos gatvėje, pranešė policija.

Kaip BNS pranešė Telšių apskrities policija, nežinomas vairuotojas, vairuodamas automobilį „Audi A6“, važiuodamas automobilių stovėjimo aikštelėje, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į šešis aikštelėje stovėjusius automobilius bei juos apgadino.

Bandydamas pasišalinti iš eismo įvykio vietos trenkėsi į dar du automobilius, kuriuos taip pat apgadino.

Į avarijos vietą buvo iškviesti ir ugniagesiai gelbėtojai: veržėsi dujos.

Palikęs savo automobilį, vairuotojas iš eismo įvykio vietos pasišalino.

Kaip vėliau pasakojo avarijos liudininkas, iš šio automobilio išlipęs vyriškis elgėsi agresyviai. Todėl liudininkas net nebandė jo sustabdyti, pažymi Mažeikių rajono laikraštis „Santarvė“ (santarve.lt).

Dar tikslinamais duomenimis, suniokoto transporto sąraše yra užfiksuoti automobilių „Opel Zafira“, „Toyota Auris“, „Citroen C3“, „Škoda Yeti“, „Škoda Superb“ „Opel Astra“ ir 5-osios serijos BMW apgadinimai.

„Santarvės“ leidinio fotografo nuotraukoje matyti, kokią žalą avarija padarė BMW universalo ir „Citroen“ mažylio savininkams.

Į avarijos vietą buvo iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, nes iš didelę avariją sukėlusio automobilio ėmė veržtis dujos.

Gelbėtojai užsuko automobilio dujų balioną, atjungė kitų trijų automobilių akumuliatorius, sušlavė duženas.

Panaudojus 4 kilogramus sorbento, surinkti 2 kvadratinių metrų plote išsilieję teršalai.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Greta Frajerytė pirmadienio pavakarę 15min informavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio bent kol nepradėtas.

Pareigūnai kol kas yra surašę protokolą pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso 426 str. 2 d.

  • Pasitraukimas iš eismo įvykio, su kuriuo vairuotojas yra susijęs, vietos pažeidžiant Kelių eismo taisykles, kai padaryta žala viršija penkiolika bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių (t. y. 750 eurų), užtraukia baudą vairuotojams nuo aštuonių šimtų penkiasdešimt iki vieno tūkstančio penkių šimtų eurų ir neturintiems teisės vairuoti transporto priemones asmenims – nuo vieno tūkstančio penkių šimtų iki dviejų tūkstančių eurų.

Kol kas baudžiamosios bylos policija nekėlė, bet jei paaiškėtų naujų įvykio aplinkybių, avarijos teisinis vertinimas dar galėtų keistis.

Telšių VPK atstovė minėjo, kad įtariamojo avarijos kaltininko „Audi“ automobilis yra nutemptas ir laikomas policijos saugomo transporto aikštelėje. Istorija galėtų pakvipti baudžiamąja byla tuo atveju, jei, tarkime, paaiškėtų, jog vairuotojas įvykio metu buvo visiškai girtas arba sukėlė masinę avariją tyčia, iš chuliganiškų paskatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas