Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Megoje“ apvogta kaunietė: „Vagis būtume atpažinę, bet apsauga nesiėmė jų gaudyti“

Vasario 2 d. prekybos centre „Mega“ apvogta vienoje kavinėje vakarieniavusi kauniečių pora. Nukentėjusieji įsitikinę, kad striukės kišenes ištuštino šalia sėdėję, nieko taip ir neužsisakę du vyrai. „Būtume atpažinę juos, suradę, nepatyrę nuostolių, tačiau iškviesti apsaugos darbuotojai nesiėmė jokių veiksmų. Tiesiog laukė policijos“, – stebėjosi į 15min redakciją besikreipusi Giedrė.
Prekybos centro "Mega" stovėjimo aikštelė
„Mega“/ Asociatyvi nuotr. / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šeštadienio vakarą Giedrė su vyru prisėdo pavakarieniauti vienoje prekybos centro „Mega“ kavinių. Striukes su piniginėmis kišenėse jie pasikabino ant kėdžių atlošų. Baigęs vakarieniauti, Giedrės vyras norėjo susimokėti, tačiau striukės kišenėje pasigedo pinigų.

„Išėmė pinigus net neišėmę piniginės iš kišenės. Tiesiog atsegė ant kėdės kabojusios striukės kišenę ir ištraukė kupiūras iš jos. Dingo apie 1 300 eurų. Iškart įtarėme du asmenis, sėdėjusius prie gretimo staliuko, už mano vyro nugaros. Padavėja net užsiminė, kad jie abu išėjo taip nieko ir neužsisakę. Pasėdėjo ir išėjo.

Vienas vyras – vyresnis. Jam apie 50 metų. 188-190 cm ūgio, vilkėjo tamsiai mėlyną striukę, buvo užsirišęs šaliką, užsimaukšlinęs bordo spalvos žieminę megztą kepurę. Kitas – jaunesnis, gal 35-erių metų. Apie 180 cm, tamsesnio gymio, juodų plaukų. Vilkėjo ilgesnio modelio tamsią striukę, ant gobtuvo buvo kailiukas“, – vagis apibūdino Giedrė, negalėjusi pateikti stop kadro iš kameromis užfiksuotos vaizdo medžiagos, nes apsaugos tarnyba jiems jos nesutiko duoti.

123rf.com nuotr./Kišenvagystė
123rf.com nuotr./Kišenvagystė

Apsaugininkai laukė policijos

Pasak Giedrės, padavėja iškart iškvietė apsaugininkus. Pati Giedrė apie vagystę pranešė policijai, o jos vyras su draugu puolė ieškoti įtariamųjų.

Nors vagystė buvo pastebėta po 10-ties minučių nuo jos įvykdymo ir vagis galėjome atpažinti, apsaugos darbuotojai nesiėmė jokių veiksmų.

„Nors vagystė buvo pastebėta po 10-ties minučių nuo jos įvykdymo ir vagis galėjome atpažinti, apsaugos darbuotojai nesiėmė jokių veiksmų. Tikino, kad jų imsis tik atvykus policijos pareigūnams. Vagys, kaip paaiškėjo vėliau, peržiūrėjus vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotą medžiagą, iš „Megos“ pasišalino likus 5 minutėms iki policijos atvykimo. Tai mums pasakė pareigūnai. Pačių mūsų prie kamerų medžiagos neprileido. Neleido net patiems bandyti surasti vagis.

Nuo pačio vagystės fakto buvo praėjusios gal 20 minučių, kai įtariamieji pasišalino. O tai reiškia, kad sugauti nusikaltėlius buvo galima. Nebūtume patyrę jokių nuostolių. „Mega“ save deklaruoja kaip geriausią, o tai reiškia – ir saugiausią, prekybos centrą. Ten nėra iš viso saugu“, – pyko moteris.

Policija apsaugininkų darbo nekomentuoja

Kaip 15min informavo Kauno apskrities policija, vasario 2 d. apie 19.05 val. gautas pranešimas, kad Kauno Islandijos pl. veikiančiame prekybos centre iš vyro, gimusio 1983 m., striukės pavogta piniginė, kurioje buvo grynieji pinigai. Padaryta 1 300 eurų žala.

Kauno apskrities VPK Kauno miesto Santakos policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės. Už tai pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorė Rita Mikalauskienė.

„Kauno apskrities policijos pareigūnai nuolat bendrauja ir bendradarbiauja su saugos tarnybų atstovais, tačiau policija nėra kompetentinga komentuoti apie apsaugos darbuotojų darbo organizavimo tvarką, tad to rekomenduojame teirautis jų“, – teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Justina Kazragytė.

Kai pranešė apie vagystę, vagys jau buvo pasišalinę?

15min žurnalistė kreipėsi į „Megos“ atstovus, kad šie paaiškintų, kokia yra apsaugos tarnybos atstovų reagavimo į nusikaltimus tvarka. Ar jie gali, be policijos pareigūnų, sulaikyti įtariamuosius? Ar šiuo atveju buvo tinkamai sureaguota į lankytojų pranešimą?

Tuomet, kai kreipėsi nukentėjusieji, įtariamieji jau buvo pasišalinę iš „Megos“.

„Mega“ apsaugos paslaugas teikianti įmonė informavo, kad apsaugos darbuotojai, gavę pranešimą apie įvykį, nedelsdami ėmėsi veiksmų surasti įtariamuosius, peržiūrėjo vaizdo kamerų įrašus ir nustatė, kad tuomet, kai kreipėsi nukentėjusieji, įtariamieji jau buvo pasišalinę iš „Megos“. Tuo pačiu buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie perėmė incidento tyrimą. „Mega“ ir apsaugos darbuotojai visapusiškai, kaip visada tokiais atvejais, bendradarbiaus su pareigūnais ir teiks jiems pagalbą, padėsiančią išsiaiškinti įvykį“, – apsaugininkus gynė „Mega“ atstovaujančios ryšių su visuomene kompanijos „Publicum“ projektų vadovas Aidas Žiliukas.

Tačiau prabėgus keturioms dienoms po įvykio, tyrėjams dar nebuvo pateikta reikalinga vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga. Bent jau taip trečiadienio rytą teigė policijos atstovai. Pasak A.Žiliuko, pareigūnai dar antradienį pasiėmė įrašą.

A.Žiliukas tikino, kad esant galimybei, kilus įtarimų dėl vagystės ar kito nusikaltimo, apsaugos darbuotojai visuomet sulaiko asmenis, įtariamus nusikaltimo padarymu, jei jis įvyksta „Megos“ prekybos centre, nepriklausomai nuo konkrečios vietos.

„Atskiros „Mega“ parduotuvės ar privatūs asmenys tiesiogiai kreipiasi į pareigūnus dėl vagysčių ar panašių įvykių, todėl statistikos apie užfiksuotus įvykius „Megoje“ pateikti neturime galimybės. Dėkojame už įvertinimą, kad „Mega“ yra viena saugiausių apsipirkimo vietų Kaune“, – teigė A.Žiliukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas