Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Merginos paliktas vilnietis surengė kruviną kerštą: padegtame name žuvo du žmonės

Į Vilniaus apygardos teismą kaltinamuoju aktu perduota didelį atgarsį visuomenėje sukėlusio nusikaltimo – padegimo, kurio metu du žmonės žuvo ir du buvo sužeisti, baudžiamoji byla. Kaltinimai nužudymu, turto sugadinimu ir sveikatos surikdymu pateikti jaunam vilniečiui Vladislavui Nupreičikui.
Geležinėje gatvėje sudegęs namas
Geležinėje gatvėje sudegęs namas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2019 m. gruodžio 30 d. apie 3 val. 20 min. gyvenamajame name Geležinėje gatvėje, Vilniuje, kilo gaisras, kurį užgesinus, dviejuose skirtinguose butuose buvo rasti stipriai apdegę dviejų moterų lavonai, praneša Vilniaus apskrities policija. Dar du žmonės buvo sužaloti.

Nustatyta, kad gyvenamasis namas buvo padegtas. Dėl šio nusikaltimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Išanalizavus visą gautą informaciją, kriminalistams itin greitai pavyko nustatyti ir operatyviai sulaikyti įtariamą asmenį (g. 1996 m.), kuriam įteikti įtarimai dėl bejėgiškos būklės dviejų ar daugiau žmonių nužudymo, turto sugadinimo, nesunkaus sveikatos sutrkdymo.

Iki teismo kaltinamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Už tokius nusikaltimus numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Kaip jau skelbė portalas alfa.lt, V.Nupreičikas nusikaltimą įvykdė po to, kai buvo atstumtas merginos. Įsižeidęs vaikinas apipurškė merginos namą aerozoliniais dažais ir padegė.

V.Nupreičikas teisinosi, kad tik bandė papokštauti ir nesitikėjo, kad namas įsiliepsnos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas