Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirtiną avariją sukėlusiam vairuotojui prašoma skirti realų laisvės atėmimą

Klaipėdos apygardos teismas nagrinėja mirtiną avariją sukėlusio vairuotojo bylą, prokuroras siekia jam realios laisvės atėmimo bausmės.
Temidė
Temidė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prokuratūra apskundė gruodį Klaipėdos rajono teismo skirtą lygtinį laisvės atėmimo nuosprendį Vaidotui Pociui dėl to, kad šis neblaivus važiuodamas 225 kilometrų per valandą greičiu autostradoje atsitrenkė į kitą automobilį, kuris nuo smūgio apsivertė, o jo vairuotojas žuvo.

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai gruodį savo kaltę pripažinusį vairuotoją nuteisė trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant dviem su puse metų.

35-erių nuteistajam uždrausta ketverius metus sėsti prie vairo. Teismas nusprendė konfiskuoti avariją sukėlusio automobilio „Mercedes Benz E320“ rinkos vertę atitinkančią sumą – 1900 eurų. Žuvusiojo artimiesiems vyras turi atlyginti 24 tūkst. eurų civilinius ieškinius.

Su tokiu sprendimu nesutiko Klaipėdos apygardos prokuratūra, apskundusi nuosprendį ir siekianti, kad vairuotojui būtų skirta reali trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas