Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 13 /15:52

Miške prie Panevėžio rastos smarkiai sumuštos 16-metės byloje – masinis sulaikymas: sudaužyta per išgertuves

Dėl miške rastos sumuštos nepilnametės – įtarimai 5 jaunuoliams, pirmadienį praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra. Aiškėja, kad nukentėjusioji buvo talžoma itin žiauriai, o psichologinės pagalbos po egzekucijos prireikė ir šios merginos tėvams.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / „Pixabay“ archyvo nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl savaitgalį Panevėžio rajono miške rastos smurtą patyrusios nepilnametės, Panevėžio apygardos prokuratūros prašymu teismas 3 įtariamiesiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Kovo 10 dienos vakarą, apie 22 val., Panevėžio rajone esančiame miške policijos pareigūnai rado be sąmonės gulinčią nepilnametę su smurto žymėmis ant kūno. Mergina buvo skubiai išgabenta į Panevėžio ligoninę.

Nepilnametei nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai, kurie kvalifikuojami kaip sunkus sveikatos sutrikdymas.

Pirminiais duomenimis, jai nustatyti daugybiniai kūno sužalojimai, kurie kvalifikuojami kaip sunkus sveikatos sutrikdymas (Baudžiamojo kodekso 135 str. 1 d.).

Tą patį vakarą Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnai sulaikė 5 įtariamuosius. Trims iš jų prokuratūros prašymu vakar teismas skyrė suėmimą nuo 10 dienų iki 3 mėnesių laikotarpiui. Dar dviem nepilnamečiams įtariamiesiems, vaikinui ir merginai, skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pirminiais duomenimis, kompanija, kurioje dauguma buvo nepilnamečiai, tą vakarą miško aikštelėje vartojo alkoholinius gėrimus.

Kompanija, kurioje dauguma buvo nepilnamečiai, tą vakarą miško aikštelėje vartojo alkoholį.

Nepilnametė mergina buvo smarkiai sumušta kilus konfliktui.

Panevėžio apygardos prokuroras Donatas Skrebiškis teigia, kad prieš mergaitę buvo smurtaujama žiauriai ir įvairiais būdais, skelbia tv3.lt.

„Tos aplinkybės yra išsiaiškintos, bet kadangi ikiteisminio tyrimo tik tai pradžia aš nenorėčiau komentuoti, kadangi dar turime patikslinti aplinkybes. Tai įvairiais būdais buvo sumušta ir be pavyzdžių. Įrankiais, rankomis ir kojomis“, – prokurorą cituoja portalas.

Pasak D.Skrebiškio, nepilnametei grėsė pavojus, „visa laimė, kad buvo pranešta policijai ir policija surado, ir buvo pristatyta į ligoninę“.

Prieš merginą buvo smurtaujama žiauriai ir įvairiais būdais.

Tv3.lt cituoja ir Panevėžio apskrities Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėją Žanetą Ginaitę, kuri sako, kad nukentėjusios paauglės tėvams kai suteikta psichologo pagalba: „Šiuo metu svarbiausia – nukentėjusio vaiko sveikata. Jau bendravome su vaiko tėvais, pasirūpinome, kad šeimai būtų teikiama psichologo pagalba, taip pat aiškinamės, kokios pagalbos reikės vaikui ir šeimai ir ją inicijuosime. Šiuo metu renkama reikalinga informacija ir vertinama kitų įvykyje dalyvavusių vaikų situacija.“

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, tyrimą atlieka Panevėžio AVPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas