Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 03 15 /18:40

Miškelyje prie Balsių mokyklos užpuolikas grūdo 13-metei į burną vaistus?

Sostinės pakraštyje įsikūrusi Balsių bendruomenė apimta nerimo. Gyventojai jautriai reagavo į pranešimą apie nepilnametę, užpultą ryte prieš pamokas. Įvykį tiria policija. „Kuo baltesnė siena, kuo geriau ant jos matyti juoda musė“, – Balsių bendruomenės pirmininkas Rimantas Micka kalbėjo apie tai, kad šio kvartalo gyventojai yra įpratę prie ramios ir saugios kasdienybės, todėl į žinią apie šį užpuolimą žmonės reagavo jautriai.
Prievarta
Asociatyvi iliustracija / Vida Press nuotr.

Apie Balsiuose užpultą moksleivę 15min pranešė skaitytoja Eglė. „Vėlyvą antradienio vakarą Balsių bendruomenės FB paskyroje buvo pranešimas apie užpultą trylikametę. Mergaitę bandyta apsvaiginti vaistais, tačiau jai pavyko ištrūkti. Kaip teigia šaltiniai – įtariamasis yra 30-40 metų vyriškis. Nors pranešimas paskelbtas po dešimtos valandos vakaro, įvykio laikas nėra patikslintas. Gyventojai dienos metu yra pastebėję įtartinus vyriškius prie Balsių progimnazijos, apie tai pranešta policijai“, – rašo Balsių gyventoja.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato užfiksuotais duomenimis, kovo 14 d. apie 7 val. 45 min. Vilniuje, Laumių g., miškelyje, į mokyklą einančią nepilnametę (g. 2003 m.) užpuolė nepažįstamas vyriškis, kuris ėmė ją smaugti. Nepilnametei pavyko išsilaisvinti ir pabėgti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 140 str. „Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas.“

„Mergaitė šoke, vyksta tyrimas“, – feisbuke rašo Balsių bendruomenės narė.

Šios straipsnio 3 d. numato laisvės atėmimą iki dvejų metų.

„Mergaitė šoke, vyksta tyrimas“, – feisbuke rašo viena Balsių bendruomenės narė.

„Gerb. Balsių bendruomenės gyventojai, pastebėjus įtartinus asmenis prie mokyklos ar kitose vietose prašome nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112,“ – socialiniame tinkle ragina kita gyventoja.

Balsių bendruomenės pirmininkas R.Micka 15min teigė, kad „čia visą laiką ramiai gyvenome.“ Pašnekovas pripažino, kad Lietuvoje nuolat vyksta nusikaltimai, sukrečiantys visuomenę, tačiau Balsių bendruomenė iki šiol tokių sukrėtimų išvengdavo.

Todėl tuomet, kai kažkas atsitiko kaimynystėje, žmonės reagavo gana jautriai, juolab turint omeny pastarųjų savaičių įvykius, susijusius su plungiškės nužudymu, kontekstą.

R.Micka pabrėžė, kad vietos bendruomenei itin rūpi saugumas, nes čia itin daug jaunimo. Balsių mokykloje yra 1700 mokinių. „Tūkstantis vaikų – tūkstantis rūpesčių“, – sakė jis.

Bendruomenės vadovas pabrėžė, kad Balsiuose yra numatyti saugumo projektų planai, sistemingai dirbama, kad jie būtų įgyvendinti. R.Micka teigė, kad 13-metės užpuolimas yra papildomas stimulas siekti saugios bendruomenės tikslų sparčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas