Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mįslinga Baltijoje nuskendusio lenkų onkologo istorija: kūnas buvo rastas dar pernai

Aiškėja, kad onkologo iš Lenkijos Michalo Kąkolo kūnas buvo rastas dar praėjusių metų lapkričio pabaigoje ir ne Klaipėdoje, kaip skelbė lenkų žiniasklaida, o Neringoje.
Michalas Kąkolas
Michalas Kąkolas / Lenkijos policijos nuotr.

Vasarį viena didžiausių Lenkijos žiniasklaidos priemonių pranešė, kad nuo spalio ieškotas žinomas medikas Michalas Kąkolas buvo aptiktas negyvas pakrantėje ties Klaipėda.

Pranešta, kad ekspertizė patvirtino, jog kūnas – ieškoto mediko. Tačiau teiginys, kad kūnas rastas vasarį – suklaidino. Nors tuo metu pajūryje viena po kitos siautė audros, policijos pareigūnai teigė, kad tokio įvykio nebuvo.

Dabar aiškėja, kad mediko kūnas buvo rastas dar praėjusių metų lapkritį. 22-ą dieną Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pateiktoje įvykių suvestinėje matoma informacija apie Kuršių nerijoje pakrantėje rastą nenustatytos tapatybės, daugmaž 40-50 metų vyro, kūną. Kūnas buvo jau irimo stadijoje.

trojmiasto.pl/Baltijos srovės kūną nuplukdė beveik 200 km
trojmiasto.pl/Baltijos srovės kūną nuplukdė beveik 200 km

Po tyrimo nustatyta, kad kūnas – ieškoto mediko ir jūra jį nunešė apie 200 km nuo dingimo vietos. Abejones išsklaidė atliktas atliktas DNR tyrimas. Portalas trojmiasto.pl praneša, kad po tyrimo atmesta prielaida, kad vyriškio mirtis galėjo būti smurtinė.

Naujienų portalas Wyborcza.pl vasario 11 d. pranešė, kad Gdansko policiją Lietuvos pareigūnai apie rastą kūną gavo vasario 8-ąją. Tačiau dabar aiškėja, kad kūnas rastas praėjusių metų lapkritį, tačiau užtruko atpažinimo procedūra.

46-erių mediko iš Sopoto buvo ieškoma nuo praėjusių metų spalio 16-osios. Paskutinė vieta, kur galėjo būti vyriškis, – paplūdimyje prie Gdansko. Informacija apie mediką su jo DNR profiliu buvo perduota Interpolo šalims.

Žurnalistai atskleidė, kad dingimo dieną medikas galėjo būti apsvaigęs nuo alkoholio, nes po paplūdimį vaikščiojo po vakarėlio. Mediko ieškojo gausios pajėgos, paplūdimį apžiūrėjo ir narai.

M.Kąkolas dirbo Gdansko vėžio centre, priklausė Lenkijos onkochirurgų draugijai, Lenkijos onkologų draugijai bei Lenkijos chirurgų draugijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas