Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motiną dėl priekaištų viena ranka pasmaugęs kaunietis nuteistas kalėti 11 metų

Gruodžio 23 dieną Kauno apygardos teisme paskelbtas verdiktas žmogžudystės byloje, kurioje Edmundas Nesterovas kaltintas savo 80-metės motinos pasmaugimu. Kaunietis nuteistas kalėti 11 metų. Iš pradžių pripažinęs savo kaltę, vėliau teisme jis ją jau neigė, tikino, net nebuvęs lemtingąją dieną namuose – dvi paras gėręs ir nakvojęs kitur. Šią versiją paneigė kiti surinkti įrodymai.
Kaltinamasis teisme
Kaltinamasis teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Remiantis bylos medžiaga, 1963 metais gimęs E.Nesterovas kaltinamas 2020 metų gruodžio 4 dieną, laikotarpiu nuo 05.50 val. iki 10.50 val., tiksliai ikiteisminio tyrimo metu nenustatytu laiku, namuose, esančiuose Kauno Šiaurės prospekte, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kas turėjo įtakos nusikalstamos veikos padarymui, nužudęs savo 1940 metais gimusią motiną A.N., su kuria kartu gyveno.

Konfliktas, tikėtina, kilo dėl asmeninių nesutarimų.

Manoma, kad kaltinamasis tyčia rankomis ne mažiau kaip 6 kartus sudavė aukai į galvą bei kairės rankos dilbį (nustatyta ne viena poodinė kraujosruva ne vienoje kūno vietoje), po to, pargriovęs nukentėjusiąją, tyčia kojos keliu spaudė jai krūtinę, kol galiausiai rankų plaštakomis suspaudė kaklą dėl ko, įvykus asfiksijai, A.N. netrukus įvykio vietoje mirė.

2020 metų gruodžio 4 dieną 15.58 valandą sulaikius E.Nesterovą, jam buvo nustatytas 2,66 prom. girtumas.

Kaltę neigė

Pradėjus bylą nagrinėti teisme, kaltinamasis, turintis tris vaikus, tikino vis dar gyvenantis nužudytos mamos bute, niekur nedirbantis. Anksčiau jis buvo teistas dėl vagystės ir baustas administracine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne