Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naktį slapta medžiotojų kamera užfiksavo, kaip per Lietuvą eina migrantų grupė

Pastarosiomis dienomis vis daugiau migrantų patenka į Lietuvos teritoriją, o vėliau yra grąžinami atgal į Baltarusiją. Kita dalis jų, nesulaikyti pareigūnų, kerta Lietuvos teritoriją ir keliauja į kitas Europos šalis. Tikėtina, kad būtent tokią migrantų grupę, kuri nepastebėta kirto Baltarusijos Lietuvos sieną, ketvirtadienio naktį Varėnos rajone ir užfiksavo slapta medžiotojų kamera.

Septynių vyrų grupė apžiūri miško aikštelėje stovinčią statinę. Jie pabando atsukti jos dangtį, tačiau nepavykus greitai meta šį užsiėmimą. Vyrai kalbasi pašnibždomis, kad niekas neišgirstų, tačiau nė neįtaria, kad juos filmuoja slapta medžiotojų kamera, skirta fiksuoti čia apsilankančius gyvūnus. Šįkart jos objektyvas paryčiais įamžino ne miškų gyventojus, o barzdotus vyrus su gobtuvais ir kuprinėmis ant pečių.

Šiuo vaizdu su 15min pasidalino anonimu išlikti norėjęs asmuo. Vaizdo įraše matoma data – 2022.07.21 ir laikas 04 val. 23 min. Jis nufilmuotas Varėnos rajone, maždaug 6-7 km nuo sienos su Baltarusijos nutolusioje vietoje.

Tolesnis šių migrantų likimas nėra žinomas.

Daugėja kertančių sieną ir bėgančių iš stovyklų

VSAT pateikiamoje statistikoje teigiama, kad į Lietuvą per pastarąsias kelias paras buvo neįleista daugiau kaip 100 migrantų. Praėjusį rudenį 15min žurnalistai išsiaiškino, kad terminu „neįleista“ pasieniečiai apibūdina tuos migrantus, kurie būna pagaunami jau Lietuvos teritorijoje ir grąžinami atgal į Baltarusiją.

Liepos 13 d. duomenimis, nuo migracijos krizės pradžios Lietuvoje registruoti 4463 migrantai, tačiau šiuo metu laikino apgyvendinimo įstaigose gyvena 1701 asmuo.

Nuo praėjusios vasaros iš laikino apgyvendinimo įstaigų sugebėjo pabėgti daugiau nei 1,5 tūkst. migrantų. Daugiau nei šimtą pabėgusiųjų vėliau Lietuvai grąžino Lenkija.

Vasarą, laisvėjant judėjimo sąlygoms, pabėgimų skaičiai auga – nuo birželio 1 d. pabėgo 899 migrantai. Anot Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), didėjantys pabėgimų skaičiai rodo, kad Lietuva migrantams buvo tik tarpinė kelionės stotelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas