Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nakties reido Vilniuje „pažibos“: vairuojantis nepilnametis ir neblaivi „CityBee“ vairuotoja

Vilniuje naktį iš penktadienio į šeštadienį policijos pareigūnai tradiciškai suorganizavo reidą. Šįkart jis vyko Buivydiškių ir Olandų gatvėse, ten policijos pareigūnai tikrino vairuotojų blaivumą bei vairuotojo pažymėjimus.
Naktinis policijos reidas Vilniuje
Naktinis policijos reidas Vilniuje / V.Savickos nuotr.

Apie 22 valandą reidas prasidėjo Buivydiškių gatvėje, prie Čiobiškio gatvės. Kurį laiką ten nebuvo nė vieno pažeidėjo, bet apie 24 val. valandą pareigūnai pastebėjo su „Audi“ markės automobiliu atvažiuojantį jauną, septyniolikmetį vairuotoją. Važiuodamas Buivydiškių gatve ir pamatęs pareigūnus, jis staiga stabtelėjo ir pasimetė. Vairuotojas yra nepilnametis, dėl to, aišku, neturėjo ir vairuotojo pažymėjimo.

Nuo 1 val. patikrinimas tęsėsi arčiau centro, Olandų gatvėje. Ten kurį laiką irgi buvo ramu, bet reidui einant į pabaigą pareigūnams įkliuvo pora neblaivių vairuotojų.

Viena vairuotoja važiavo „CityBee“ automobiliu, su ja buvo dar pora keleivių. 1997 metais gimusi mergina įpūtė 0,77 promilės, už tai jai gresia administracinė atsakomybė – bent 300 eurų bauda ir draudimas vairuoti transporto priemones.

Mergina turi vos pusmečio vairavimo stažą. „Volkswagen“ markės automobilio vairuotoja pažadėjo, kad daugiau taip nebedarys. Dėl girtumo merginai bus atimtas jos vairuotojo pažymėjimas metams ir jai teks perlaikyti egzaminą.

Policija sprendė, ką daryti su išsinuomotu automobiliu, vėliau susisiekė su nuomojamų automobilių bendrove ir susitarė jį palikti ten esančioje aikštelėje.

Olandų gatvėje taip pat buvo sustabdytas vaikinas, kuris policijos akivaizdoje nusuko iš Olandų gatvės į Kalnų parką nepaisydamas kelio ženklo „Įvažiuoti draudžiama“.

Pareigūnai įtarė, kad vairuotojas gali būti apsvaigęs, bet alkoholio matuoklis rodė nulius.

Buvo spėliojama, kad vaikinas išsigando pareigūnų, nes vežė neleistiną skaičių keleivių automobilyje, pastarieji turėjo progą nepastebimai išlipti ir apsimesti praeiviais.

Besibaigiant policijos reidui sustabdyta dar viena „Volkswagen“ markės automobilį vairavusi neblaivi vairuotoja, kuri įpūtė 0,78 promilės. 39-erių metų vairuotoja slėpė veidą po skara.

Už girtumą jai bus skirta 300 eurų bauda ir bent metams konfiskuotas vairuotojos pažymėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas