Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Narkotikais apsinuodijusi mažylė išleista iš ligoninės, bet į namus negrįžo

Praėjusią savaitę narkotinėmis medžiagomis apsinuodijusi vienerių metų mergaitė sostinėje sukėlė visas tarnybas ant kojų: tyrimą pradėjo ir policijos pareigūnai, ir vaiko teisių gynėjai. Po kelias paras trukusio gydymo mažametė išleista, tačiau į namus ji nesugrįžo.
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka / 123RF.com nuotr.

Mergaitė į Antakalnio ligoninę buvo pristatyta rugpjūčio 22-osios rytą. Medikai, identifikavę, kad vienerių vaikas buvo apsinuodijęs narkotinėmis medžiagomis, išsyk informavo tarnybas.

Tada teigta, kad vaiko būklė – „sunki, bet stabili“.

Per savaitgalį mažylė išsveiko ir pirmadienį buvo išrašyta.

Kaip išsiaiškino 15min, vaikas perduotas laikiniems globėjams. Šeimoje yra ir daugiau vaikų – po pranešimo iš ligoninės jie taip pat buvo perduoti globėjams.

Gedas Batulevičius, Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas, pažymėjo, kad tėvai bendradarbiauja ir priima pagalbą.

„Vaiko teisių gynėjai stengiasi išnaudoti maksimaliai visas galimybes išsaugoti vaiką šeimoje. Todėl yra numatyta visa eilė saugiklių, kuriuos taikant su sunkumais susidūrusioje šeimoje vaikui užtikrinamas saugumas, o tuo pačiu – galimybė likti su tėvais arba vienu iš tėvų“, – teigė specialistas.

Vaiko laikinoji priežiūra taikoma kol išnyksta priežastys, dėl kurių buvo svarbu užtikrinti vaiko saugumą. Įstaigoje – ne ilgiau kaip 12 mėnesių.

Jeigu šeimai sunkumų įveikti visgi nepavyksta, vaikui išlieka nesaugu, siekiant užtikrinti vaiko galimybę augti pilnavertėje aplinkoje, gali būti sprendžiamas vaiko globos klausimas.

Šeima jau ir anksčiau yra turėjusi problemų. Tai buvo susiję su vaiko nepriežiūra. Pareigūnai ir anksčiau buvo gavę pranešimų apie kvaišalų vartojimą šeimoje.

Ir po šio incidento pradėtas tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas