Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Narkotikų prekeivio bičiulis bando išvengti kalėjimo – tapo policijos informatoriumi

„Situacija nemaloni, net nesmagu prisiminti“, – antradienį teisme sakė liudytoju tapęs Justas Matutis, kuriam teko liudyti byloje, kurioje į kaltinamųjų suolą dėl narkotikų laikymo ir kanapių auginimo sėdo jo pusbrolis Laimonas Matutis ir dar vienas kaltinamasis – Gintautas Kazimeckas. Klaipėdos apygardos teisme nuotoliu liudijo ir 11 metų jau kalėjęs, kitose bylose figūruojantis Albinas Gudinas, pareigūnams teikęs visą naudingą informaciją.
Gintautas Kazimeckas (kairėje) ir Laimonas Matutis
Gintautas Kazimeckas (kairėje) ir Laimonas Matutis / 15min.lt nuotr.

Narkotinės medžiagos Tauragės rajono sodyboje, ūkiniame pastate, buvo aptiktos 2019 metais.

Antradienį teismui J.Matutis pasakojo, kad sodyba priklauso jo tėvui, tačiau raktus turėjo ir pusbrolis, 34-erių L.Matutis.

Vyras tikino nežinojęs, jog sandėliavimo patalpose laikomi ir narkotikai, nors ant vienos iš dėžučių aptikti ir jo paties pirštų atspaudai. J.Matutis teigė, jog šie fiziologiniai pėdsakai galėjo nugulti ieškant asmeninių daiktų ir tiesiog perdėliojant daiktus.

Krėtė sandėlį

J.Matutis pasakojo nieko bloga neįtaręs, kuomet sulaukė pareigūno skambučio su prašymu atrakinti sandėlį. Nuvyko per 20 minučių ir šeši pareigūnai ėmė naršyti apie 600 kv. metrų patalpas.

„Didelės patalpos, visi po kampus pasiskirstė, šaukė, kas čia? Aš galėjau laisvai judėti, vaikščioti, prie vieno prieini, prie kito, – sakė J.Matutis. – Kratos metu išimti daiktai, negaliu įvardinti, kam priklauso, nežinau“.

J.Matutis sandėlio duris pasakojo atrakinęs atsarginiu raktu, kuris kabėdavo sodyboje, tiesa, savininkas, jo tėvas, esą apie jį nežinojo. Dideles patalpas sudaro atskiri garažai.

„Ten sandėlis, sudėti visokie daiktai, įrankiai. Keturračiai stovėjo. Tokia vietovė, saugi. Laimonui buvo duotas raktas, jis mašiną remontavosi, įrankių, įrengimų metalui apdirbti buvo. Jis mašinom versdavosi, tokia pagalba po stogu“, – sakė liudytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas